Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις

Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας να αυξηθούν οι μισθοί, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και να προστατευτούν από την ακρίβεια οι πολίτες.

Πλέον οι δρόμοι που παρέμειναν για αρκετές ώρες κλειστοί έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, καθώς νωρίτερα επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος εξαιτίας των ρυθμίσεων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από την τροχαία.

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με πλήθος κόσμου να δίνει δυναμικά το παρών.

Στις 9:30 π.μ. ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια και τα Προπύλαια, ενώ η ΓΣΕΕ είχε δώσει ραντεβού στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στο Σύνταγμα.

 
 Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

 
Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ βρίσκεται η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ με ανακοίνωσή τους ζητούν αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του φορέα και άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε ισχύ.
τάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Η επαναφορά της λειτουργίας των οχημάτων θα ξεκινήσει σταδιακά μετά τη λήξη της στάσης εργασίας και αντίστοιχα θα ξεκινήσει η προοδευτική απόσυρσή τους για τα αμαξοστάσια.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ που έχουν αναλάβει ΚΤΕΛ.   

Απεργεί η ΠΟΣ- Ποια δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, κάποια δρομολόγια θα γίνουν, με προσωπικό ασφαλείας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού. «Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

-Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52, 53, 56 και 57
-Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598
-Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301
-Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231
-Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

«H απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, με αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα