Παιδοκτονία στην Κύπρο: Χορήγησε αντικαταθλιπτικά στον 7χρονο πριν τον μαχαιρώσει

Παιδοκτονία στην Κύπρο: Χορήγησε αντικαταθλιπτικά στον 7χρονο πριν τον μαχαιρώσει

Δυστυχώς η ειδεχθής πράξη της παιδοκτόνου 36χρονης Μπιλγκέ Λορντ Κουντουρατζί, στο Κιόνελι της κατεχόμενης Λευκωσίας συνεχίζει να ταλανίζει την κοινή γνώμη, καθώς όλο και νεότερα και ταυτόχρονα εξίσου σοκαριστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινές αναφορές του τ/κ Τύπου, η παιδοκτόνος φέρεται να είχε χορηγήσει ποσότητα αντικαταθλιπτικών χαπιών στον 7χρονο γιο της προτού του καταφέρει περί τις 31 μαχαιριές, σε δύο διαφορετικά χρονικά στάδια. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα σήμερα αναφέρουν πως όταν αυτή ξύπνησε μετά την αποτρόπαια πράξη της, το παιδάκι αιμόφυρτο της ζήτησε βοήθεια και να την πάει σε ένα γιατρό, πριν εκείνη αρπάξει ένα άλλο μαχαίρι, καταφέρνοντας στο ίδιο της το παιδί τα τελευταία και μοιραία φονικά χτυπήματα.

Οι ψυχολόγοι οι οποίοι εξήτασαν την μητέρα ανέφεραν ότι δεν έχει εμφανίσει κανένα σημάδι μεταμέλειας για την πράξη της, ενώ τονίζεται η ευθύνη του «κράτους» [κατεχόμενα] να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να στηριχθεί ψυχολογικά τόσο η μικρή και κλειστή κοινωνία της ευρύτερης περιοχής, όσο και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν άμεσα επηρεασθεί από την φρικιαστική αυτή υπόθεση.

Για το ίδιο θέμα, Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) γράφει ότι η μητέρα μεταφέρθηκε χθες σε ψυχιατρική κλινική για εξέταση ενώ δείγματα αίματος της εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

Εξάλλου σήμερα, ανανεώθηκε για άλλες 7 ημέρες το διάταγμα κράτησης της μητέρας του 7χρονου Ερτζιάν, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», που σημειώνει ότι μετά την απόφαση για ανανέωση της κράτησής της η μητέρα λιποθύμησε. Όπως αναφέρεται, ισχυρή «αστυνομική» δύναμη συνόδευε την μητέρα Μπιλγκέ Λορντ κατά την έξοδό της από το «δικαστήριο», η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκούσιας ανθρωποκτονίας.

Στις εξελίξεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρονται και σήμερα πρωτοσέλιδα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς για τα όσα προηγήθηκαν του θανάτου του παιδιού, ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε χθες σε ψυχιατρική κλινική όπου εξετάστηκε από ομάδα ψυχιάτρων αλλά το πόρισμα της εξέτασης δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Παράληλα, αναφέρεται ότι λήφθηκαν δείγματα από τη σορό του 7χρονου αλλά και από την ίδια την μητέρα, τα οποία θα σταλούν στην Τουρκία για εξετάσεις.

Σε σημερινή ανακοίνωση της ψευδοαστυνομίας των κατεχομένων διαψεύδονται οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι η μητέρα είχε χορηγήσει χάπια στο παιδί, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επιστημονικές αναλύσεις, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι απλά οι Αρχές αρνούνται ακόμα να επιβεβαιώσουν αυτή την πτυχή επισήμως στο παρόν στάδιο.

Την ίδια ώρα «αστυνομία» των κατεχομένων διαψεύδει και τα όσα αναφέρθηκαν στον Τύπο για τηλεφωνική επικοινωνία της μητέρας με τον πατέρα την Κυριακή, απευθύνοντας έκκληση στα ΜΜΕ να είναι προσεκτικά στη μετάδοση πληροφοριών για την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή υπόθεση.

Το ιστορικό

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων αναφέρουν ότι αυτές τις μέρες θα εκδιδόταν το διαζύγιο της μητροκτόνου με τον πατέρα του 7χρονου και μια ανάρτηση στο Facebook του πρώην άντρα της φέρεται να την εξαγρίωσε, ωθώντας την σε αυτή την απονενοημένη πράξη.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 36χρονης Τουρκοκύπριας, Μπιλγκέ Λορντ Κουντουρατζί, η οποία ομολόγησε με ψυχραιμία το έγκλημά της στις «αστυνομικές αρχές» των κατεχομένων, ανέφερε πως θέλησε να εκδικηθεί τον εν διαστάσει σύζυγό της ο οποίος διεκδικούσε την κηδεμονία του παιδιού και σκοπός της ήταν να σκοτωθεί και η ίδια μετά την φρίκη που διέπραξε. Η 36χρονη μαχαίρωσε επανειλημμένα τον ανήλικο γιο της στο στήθος, ενώ το άτυχο αγοράκι της κοιμόταν, ενώ κυριευμένη από αμόκ συνέχισε να του καταφέρνει μαχαιριές κρατώντας το εκ παραλλήλου ακινητοποιημένο στο έδαφος, ενώ το παιδάκι είχε πλέον χάσει τις αισθήσεις του από τα απανωτά καρφώματα που είχε δεχθεί.

Η ίδια αυτομαχαιρώθηκε αρχικά επιπόλαια, σε μια προσπάθεια να κάνει κακό στον εαυτό της, ωστόσο, ο 7χρονος γιος της παρέμενε βαρύτατα τραυματισμένος, αλλά όχι νεκρός δίπλα της για όλο το βράδυ. Όταν η μητέρα αντιλήφθηκε το επόμενο πρωί ότι το παιδάκι της ζούσε, άρπαξε ένα άλλο μαχαίρι, αποτελειώνοντάς το με επιπλέον μαχαιρίες, ενώ πλέον επανέλαβε το ίδιο «τελετουργικό», κάνοντας εκ νέου κακό στον εαυτό της, κόβοντας τους καρπούς της και άλλα μέρη του σώματός της.

Ο θάνατος του παιδιού εκ πρώτης φαίνεται να έχει επέλθει περί τις 22:18 όταν η παιδοκτόνος έστειλε μήνυμα μέσω του WhatsApp σε συνάδελφο «αστυνομικό» του εν διαστάσει συζύγου της. Αυτός πρώτος άκουσε από τα χείλη της ότι είχε κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί, λέγοντάς του ότι υποφέρει. Τότε, ο «αστυνομικός» κατατρομαγμένος και χωρίς να έχει πλήρως πιστέψει τα όσα είχε μόλις ακούσει, ενημέρωσε τον πατέρα του παιδιού και συνάδελφό του, αλλά και την άλλη τραγική φιγούρα τον παππού και πατέρα της 36χρονης παιδοκτόνου. Πρώτος στην σκηνή έφτασε ο παππούς και η γιαγιά του παιδιού, γονείς της 36χρονης, οι οποίοι αντικρίζοντας το διαμέρισμα μέσα στα αίματα, υπέστησαν ισχυρό σοκ, ενώ ο παππούς, ενώ διακομιζόταν στο νοσοκομείο, υπέστη καρδιακό επεισόδειο και εξέπνευσε, διευρύνοντας έτι περαιτέρω το μέγεθος της ανείπωτης αυτής οικογενειακής τραγωδίας.

Η 36χρονη, σύμφωνα με τον τ/κ τύπο μεταφέρθηκε τη Δευτέρα το βράδυ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο αλλά και περιποίηση των τραυμάτων της, ενώ ενδεικτικά οι εφημερίδες έχουν εστιάσει και στο μώλωπα που φέρει στο ένα της μάτι, προφανώς από χτύπημα αστυνομικού κατά την σύλληψη ή την ανάκριση της παιδοκτόνου, η οποία όμως εμφανίστηκε ενώπιον «δικαστηρίου» εξαιρετικά ψύχραιμη.

newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα