Πώς θα μπλοκάρετε έναν αριθμό στο κινητό

Καθημερινά δεχόμαστε συνεχώς ενοχλητικές κλήσεις στο κινητό μας είτε από διαφημιστικές εταιρείες, είτε από άτομα στα οποία πολύ απλά… δεν θέλουμε να μιλήσουμε.


Αντί λοιπόν, να… μπλέξει κανείς σε περιπέτειες καλώντας την εταιρεία κινητής του τηλεφωνίας προκειμένου να είναι στην αναμονή για να μιλήσει με κάποιο εκπρόσωπο και να ζητήσει να μην δέχεται κλήσεις από κάποιον συγκεκριμένο αριθμό, μπορεί να το κάνει πολύ απλά και εύκολα μόνος του.

Έτσι, το τηλέφωνό σου θα απορρίπτει αυτόματα την κλήση.

Οδηγίες για το μπλοκάρισμα
Αρχικά, μεταβαίνετε στο εικονίδιο που αφορά στις κλήσεις και πατάτε – ανάλογα με το μοντέλο του κινητού και το λογισμικό του- το ιστορικό κλήσεων και κατ’ επέκταση τον συγκεκριμένο αριθμό που θέλετε να «ξεφορτωθείτε».

Πατώντας λοιπόν, σε κάποια κλήση από τον αριθμό που επιθυμεί να αποκλείσει, πατά την επιλογή «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος» ή «Αναφορά ως ανεπιθύμητο» ή «Προσθήκη στη μαύρη λίστα».

Μια ακόμα συμβουλή, σύμφωνα με τις οδηγίες της Google, αν ο οπτικός αυτόματος τηλεφωνητής είναι ενεργοποιημένος, οι αποκλεισμένοι που σας καλούν δεν μπορούν να αφήσουν μηνύματα αυτόματου τηλεφωνητή. Για να λάβει κανείς λοιπόν ηχητικά μηνύματα, οφείλει να ενεργοποιήσει τον οπτικό αυτόματο τηλεφωνητή.

Τέλος, όσο για το πώς μπορεί να κάνει κανείς κατάργηση του αποκλεισμού αριθμού, είτε πηγαίνει στον ίδιο τον αριθμό- μέσω των κλήσεων- και πατά «Άρση του αποκλεισμού» ή «Κατάργηση» είτε μπαίνει στις ρυθμίσεις και στους αποκλεισμένους αριθμούς και πατά διαγραφή από τη λίστα.

Πάντως, τυχόν κλήσεις που έχουν γίνει από τον αριθμό, ενώ ήταν αποκλεισμένος, δεν θα εμφανίζονται στο ιστορικό κλήσεων.

https://www.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα