O εικονικός βοηθός της Google θα σας ακούει, ακόμα κι όταν δεν του μιλάτε

Μέχρι σήμερα ο Google Assistant, ο εικονικός βοηθός/Τεχνητή Νοημοσύνη της εταιρείας ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες λειτουργίες, από το να μας δώσει πληροφορίες και ειδήσεις, μέχρι να ελέγχει «έξυπνες» συσκευές χρειαζόταν μια φωνητική εντολή (πχ «Hey Google») για να ενεργοποιηθεί.

Ωστοσο, ο τεχνολογικός γίγαντας προτίθεται μέσω αναβάθμισης του υλικολογισμικού του Nest Hub Max, της έξυπνης οθόνης της εταιρείας, να ενεργοποιεί τον Google Assistant, μόλις αισθάνεται παρουσία χρήστη κοντά του, χωρίς καν να δωθεί η φωνητική εντολή.

Σύμφωνα με τον Independent, η Google δεν έχει αποκαλύψει πώς τα επιτευχθεί αυτό, αν και εικάζεται ότι θα χρησιμοποιείται η κάμερα, τα μικρόφωνα, τα μεγάφωνα και αισθητήρες υπερήχων της οθόνης, ώστε να γίνεται αντιληπτή η παρουσία ατόμου κοντά στη συσκευή.

Θεωρητικά, η νέα αυτή ιδιότητα του Nest Hub Max θα κάνει τη χρήση του βοηθού ακόμα πιο εύκολη, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες για το γεγονός ότι πλέον η Google θα μπορεί να «ακούει» όλα όσα λενε οι χρήστες της, αρκεί να βρίσκονται στην ακτίνα εμβέλειας της οθόνης.

Υπενθυμίζεται ότι στο κοντινό παρελθόν αντίστοιχη συσκευή της Amazon είχε αποδειχθεί ότι άκουγε και ηχογραφούσε συνομιλίες χρηστών χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι και χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα