Κορονοϊός: Πέθανε πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Κορονοϊός: Πέθανε πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης

Πέθανε, στην ηλικία των 76, ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ, καθώς είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

 

Ο Λορένθο Σανθ διετέλεσε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1995 έως το 2000, διάστημα στο οποίο κατάφερε να οδηγήσει τους Μαδριλένους σε δύο κατακτήσεις Champions League.

 

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από την Τρίτη 17 Μαρτίου, καθώς είχαν προηγηθεί οκτώ μέρες με υψηλό πυρετό και εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν κι εκείνος θύμα της πανδημίας.

 

Παρά τις πιέσεις της οικογένειάς του, αρνιόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να νοσηλευθεί.

 

Η Ισπανία διέθεσε νέους πόρους στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία σκότωσε 32% περισσότερους ανθρώπους το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 1.326 από τους 1.002 -324 θάνατοι σε ένα 24ωρο.

 

Οι Αρχές ενισχύουν τον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει στους πολίτες.

 

Εκατοντάδες χιλιάδες χειρουργικές μάσκες διανεμήθηκαν, νέα ξενοδοχεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία για την υποδοχή ασθενών και εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ αναμένονται για να αυξήσουν τη δυνατότητα ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων.

 

«Τα κρούσματα αυξάνονται και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, αξιωματούχος του Κέντρου Προειδοποίησης και Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα που έχει επιβεβαιώσει τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Κίνα και την Ιταλία και πριν από το Ιράν, αλλά τα στοιχεία αυτά θα σταθμιστούν καθώς βασίζονται στον αριθμό των τεστ που διενεργήθηκαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα