Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης

Ιστορική μέρα η σημερινή για το ελληνικό τένις. Πρώτα η Μαρία Σάκκαρη με σπουδαία ανατροπή επί της Ελίνα Σβιτολίνα θα πάρει την πρόκριση για τους 4 στο τουρνουά στο Σαν Χοσέ και λίγα λεπτά αργότερα στην Ουάσινγκτον και στο Citi Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι κι εκείνος στα ημιτελικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης!

Με τη νίκη του με 7-5, 6-0 επί του Μπενουά Περ στον προημιτελικό, ο Έλληνας τενίστας άφησε πίσω του τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κέι Νισικόρι και είναι στο top-5 πίσω από τον Τζόκοβιτς, τον Ναδάλ, τον Φέντερερ και τον Τιμ! Επιπλέον, είναι για 2η συνεχή χρονιά στους "4" στο Citi Open (ATP-500), αφού "καθάρισε" την πρόκριση επί του Γάλλου σε 74'.

Ο Τσιτσιπάς είχε 13 winners και 18 αβίαστα λάθη και ο αντίπαλός του 38 αβίαστα και 16 winners.

Το 1ο σετ ήταν... ντέρμπι και ο Περ προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς με δικό του μπρέικ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 8ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία για μπρέικ και είχαμε το 4-4, αλλά πάτησε... γκάζι και με μπρέικ κέρδισε με 7-5.

Στο 2ο σετ υπήρχε μόνο ο Στέφανος μέσα στο κορτ, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να ανέβει στην 5η θέση του κόσμου και με καταπληκτική απόδοση έφτασε στο 6-0.

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα παίξει με τον Νικ Κύργιο που κέρδισε με 2-0 σετ (3-6, 3-6) τον Νόρμπερτ Γκόμπος.

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα