Τρεις γευστικές στάσεις κοντά στη Βαρβάκειο για τους λάτρεις των μεζέδων

Τρεις γευστικές στάσεις κοντά στη Βαρβάκειο για τους λάτρεις των μεζέδων

Οι συνήθεις ύποπτοι του κέντρου όταν θέλουν να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις σε ανεπιτήδευτα περιβάλλοντα επιλέγουν κάποιο από τα γευστικά στέκια που ακολουθούν γύρω από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Ένα καλτ οινομαγειρείο, ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο και μια ταβέρνα με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, γίνονται σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Η Ήπειρος

Μια από τις πιο καλτ διευθύνσεις και ένα από τα θρυλικά ξενυχτάδικα της πόλης, μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά. Ψυχή της Ηπείρου η Ράνια που συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας της Τζίμης, μυώντας στα μυστικά των αυθεντικών, ηπειρώτικων συνταγών, ελαφρώς πειραγμένων με μια γαλλική νότα. Σημείο αναφοράς του οινομαγειρείου –τι άλλο;– οι ζεστές και χορταστικές σούπες του, που γίνονται καθημερινά ανάρπαστες.

Στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε, επίσης, τα υπέροχα σπιτικά μαγειρευτά που θυμίζουν την κουζίνα της γιαγιάς.

Κληματαριά

Λειτουργεί από το 1927 στην Πλατεία Θεάτρου σε ένα σκηνικό που μας μεταφέρει σε αυλή αθηναϊκής κατοικίας της δεκαετίας του '60. Η Κληματαριά μπορεί να άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, ωστόσο η ονομασία της παρέμεινε η ίδια, δείχνοντας ότι η αρχική έμπνευση βασίστηκε σε γερά θεμέλια.

Παραδοσιακή κουζίνα και απλές γεύσεις θα σας κάνουν να την επιλέξετε και για τις γιορτινές εξόδους σας. Κρεατικά στη γάστρα, ποικιλία μαγειρευτών, υπέροχες πίτες στις βασικές επιλογές του καταλόγου. Live μουσικές βραδιές στα συν.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Με το που θα μπείτε στο χώρο του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52), αυθόρμητα θα αισθανθείτε οικεία. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα. Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must.

Η λίστα με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα είναι ικανοποιητική και απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Φεύγοντας, μπορείτε να προμηθευτείτε τα βραβευμένα προϊόντα των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα