Μακελειό στην Τουρκία: 9 νεκροί από ένοπλη επίθεση 14χρονου σε γυμνάσιο του Καχραμανμαράς - Βίντεο σοκ

Μακελειό στην Τουρκία: 9 νεκροί από ένοπλη επίθεση 14χρονου σε γυμνάσιο του Καχραμανμαράς - Βίντεο σοκ

Σε κατάσταση απόλυτου σοκ βρίσκεται η Τουρκία, καθώς μέσα σε μόλις 48 ώρες σημειώθηκε δεύτερη ένοπλη επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Μετά το χθεσινό περιστατικό στη Σανλιούρφα, ένα νέο μακελειό συγκλονίζει σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου 2026, τη χώρα, αυτή τη φορά στο Γυμνάσιο Ayser Çalık στην περιοχή Ονικισουμπάτ του Καχραμανμαράς.

Το Χρονικό της Φρίκης

Η επίθεση εκδηλώθηκε γύρω στις 1:30 μ.μ. (τοπική ώρα), τη στιγμή που οι μαθητές της πρωινής βάρδιας ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν. Ο 14χρονος δράστης, Ισά Αράς Μερσινλί, μαθητής της 8ης τάξης, εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος «σαν αστακός». Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Μουκερέμ Ουνλούερ:

  • Ο ανήλικος έφερε μαζί του πέντε όπλα και επτά γεμιστήρες.
  • Εισέβαλε σε δύο αίθουσες διδασκαλίας και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Ο απολογισμός είναι τραγικός: 9 νεκροί (οκτώ μαθητές και ένας εκπαιδευτικός) και 13 τραυματίες. Από τους τραυματίες, έξι νοσηλεύονται στην Εντατική, με τους τρεις να βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ο Δράστης και το Προφίλ της Οικογένειας

Μετά την πράξη του, ο 14χρονος αυτοπυροβολήθηκε, με τις αρχές να διερευνούν αν επρόκειτο για προσχεδιασμένη αυτοκτονία ή αν το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στην αναταραχή.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο πατέρας του δράστη, Ουγκούρ Μερσίνλι, ο οποίος είναι πρώην μέλος της αστυνομίας και έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο ανήλικος αφαίρεσε τα όπλα του πατέρα του για να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Ένταση και Οργή έξω από το Σχολείο

Η ατμόσφαιρα στο Καχραμανμαράς είναι εκρηκτική. Κατά την απομάκρυνση της σορού του δράστη, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Γυμνάσιο προσπάθησε να επιτεθεί και να ακινητοποιήσει το αστυνομικό όχημα, εκφράζοντας την οργή του για την ανείπωτη τραγωδία. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καταφέρει το όχημα να διασχίσει το πλήθος.

Με δύο πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία μέσα σε δύο ημέρες, θεωρείτε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει πλέον ένα βαθύτερο κοινωνικό ζήτημα ασφάλειας και οπλοκατοχής που απαιτεί ριζικές αλλαγές στη νομοθεσία;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα