Ντόναλντ Τραμπ: Αντιμέτωπος με 37 ποινικές κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Αντιμέτωπος με 37 ποινικές κατηγορίες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ακόμα και μέσα στο μπάνιο της βίλας του στη Φλόριντα είχε αποθηκεύσει ο Ντόναλντ Τραμπ απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εκδόθηκε κατά του Αμερικανού πρώην Προέδρου.

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 37 κατηγορίες περιλαμβάνει το κατηγορητήριο 49 σελίδων κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στην έπαυλη του στο Μαρ α Λάγκο.

Βουνά από κούτες, με έγγραφα σε διάφορες γωνιές της έπαυλης του. Στην αίθουσα χορού, κρυμμένα μέσα σε ντουλάπες… ακόμα και μέσα στην μπανιέρα. 120 κούτες με 13 χιλιάδες έγγραφα.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν εσκεμμένη παρακράτηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης, απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, διεφθαρμένη απόκρυψη εγγράφου ή αρχείου, απόκρυψη εγγράφου σε ομοσπονδιακή έρευνα, σχέδιο απόκρυψης και ψευδείς δηλώσεις και παραστάσεις.

«Τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αποθήκευε ο Τραμπ στις κούτες του περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τις αμυντικές και οπλικές δυνατότητες τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και ξένων χωρών, τα πυρηνικά προγράμματα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πιθανά τρωτά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους σε στρατιωτική επίθεση, καθώς και σχέδια για πιθανά αντίποινα ως απάντηση σε μια ξένη επίθεση», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Για επτά από αυτές τις κατηγορίες, ο Τραμπ θα μπορούσε να φυλακιστεί ακόμα και 100 χρόνια. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει αθώος.

«Η χώρα μας πάει κατά διαόλου. Κυνηγούν τον Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιώντας ως όπλο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί, γιατί καταστρέφει τη χώρα μας. Έχουμε τόσο μεγάλα προβλήματα και αυτό δεν πρέπει να είναι ένα από αυτά. Είναι μια φάρσα. Είναι όλο μια φάρσα», δήλωσε ο Τραμπ.

Μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο κατηγορητήριο αναφέρεται και το όνομα του πρώην βοηθού του, Walt Nauta, ο οποίος φαίνεται να πρωταγωνίστησε στην συγκέντρωση και το κρύψιμο των απόρρητων εγγράφων, μαζί με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα