Τουρκία: Μετωπική Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου για τις δεύτερες κάλπες

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι, προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας για τα επόμενα 5 χρόνια.
Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν το πρωί, με τον πρώτο να μοιράζει, κατά την προσφιλή του τακτική, χαρτζιλίκι σε μικρά παιδιά, και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να ζητά από τους πολίτες να ψηφίσουν για να έλθει η αληθινή δημοκρατία στη χώρα.

Με αέρα νικητή

Πανζουρλισμός επικράτησε μόλις έφτασε η λιμουζίνα του Ταγίπ Ερντογάν μπροστά στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζει. Οι οπαδοί του φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Με αέρα νικητή, ο Τούρκος πρόεδρος μπαίνει στο εκλογικό κέντρο του Ουσκιουντάρ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και ψηφίζει μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ.

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι μια απάντηση στους επικριτές του, εντός και εκτός Τουρκίας.

«Πιστεύω ότι η σημερινή διαδικασία θα τελειώσει γρήγορα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας, βλέπουμε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών. Δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στην παγκόσμια ιστορία με τόσο μεγάλη συμμετοχή, 90%».

Το προεδρικό ζεύγος αποθεώνεται και κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, στιγμή κατά την οποία ο Ερντογάν μοίρασε χαρτζιλίκι στα μικρά παιδιά.

Τα παιδιά σπρώχνονται μπροστά του, μαζί με τους γονείς, ενώ η ασφάλειά του προσπαθεί να κρατήσει κάποια τάξη.

Καθώς ο Τούρκος πρόεδρος αποχωρεί, οι σωματοφύλακες μοιράζουν παιχνίδια και σοκολάτες στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Επιτέθηκε στον Ερντογάν

Την ίδια ώρα, ο αντίπαλός του και υποψήφιος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφιζε στην Άγκυρα μαζί με τη σύζυγό του Σέλβι. Αμέσως μετά, κατακεραύνωνε τον Ερντογάν.

«Καλώ όλους τους πολίτες μας να έλθουν στις κάλπες για να έλθει επιτέλους η αληθινή δημοκρατία και η ελευθερία στη χώρα μας. Για να απαλλαγούμε από την καταπίεση και από ένα αυταρχικό καθεστώς. Να ψηφίσουν όλοι και ύστερα να προστατεύσουν τις κάλπες. Γιατί αυτές οι εκλογές γίνονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ο Κιλιτσντάρογλου δεν έδωσε χαρτζιλίκι, έκανε μόνο χειραψίες με τον κόσμο.

Ο Ερντογάν ολοκλήρωσε χθες το βράδυ την εκστρατεία του, όχι στην Αγιά Σοφιά όπως στον πρώτο γύρο, αλλά με προσευχή στο τζαμί Εγιούπ Σουλτάν, έναν τόπο με μεγάλο συμβολισμό πάνω από τον Κεράτιο.

Σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση, το τζαμί χτίστηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή πάνω στον τάφο του σημαιοφόρου του προφήτη Μωάμεθ, Αμπού Αγιούμπ αλ Ανσάρι, που είχε σκοτωθεί σε επιδρομή κατά των Βυζαντινών τον 7ο αιώνα.

«Εδώ είναι ο στρατός, εδώ και ο αρχηγός του», φώναζε το πλήθος των μουσουλμάνων επευφημώντας τον Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι αύριο είναι η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα