Εκλογές στη Τουρκία: Ο Σινάν Ογάν ανακοινώνει σήμερα ποιον θα στηρίξει

Εκλογές στη Τουρκία: Ο Σινάν Ογάν ανακοινώνει σήμερα ποιον θα στηρίξει

Την υποστήριξή του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της επόμενης Κυριακής στην Τουρκία ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα ο Σινάν Ογάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό αλλά και τον αραβικό Τύπο.

Ο υπερεθνικιστής υποψήφιος που ήρθε τρίτος στις εκλογές της 14ης Μαΐου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Middle East Eye, θα μιλήσει τηλεοπτικά και θα δηλώσει ότι στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο στην δεύτερη κάλπη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ήδη μπροστά στην εκλογική κούρσα καθώς εξασφάλισε το 49,40% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε το 44,96% και ο Σινάν Ογάν το 5,2%. Εάν οι ψήφοι του Ογάν μετακινηθούν στον Ταγίπ Ερντογάν τότε θα υπάρξει ξεκάθαρη και με διαφορά νίκη του δεύτερου στις κάλπες της Κυριακής.

Μέχρι σήμερα το στρατόπεδο του Σινάν Ογάν βρισκόταν σε σκληρές διαπραγματεύσεις τόσο με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν όσο και με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το «αγκάθι» για συμφωνία Κιλιτσντάρολγου-Ογάν φαίνεται ότι αποτέλεσε η στήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Ο Ογάν ανήκει στο συντηρητικό Ισλάμ και ήθελε ο Κιλιτσντάρογλου να πάρει αποστάσεις από τους Κούρδους.


Ταυτόχρονα διαφωνούσε και με το κυβερνητικό στρατόπεδο για την διαχείριση της οικονομίας αλλά και την μείωση των επιτοκίων.

Ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ξεκαθαρίσει αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών  σε συνέντευξη του στο CNN ότι δεν αναγνωρίζει τον Σινάν Ογάν ως ρυθμιστή αυτών των εκλογών. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν θα αλλάξει στάση στο θέμα των επιτοκίων.

«Έχω μια θέση ότι τα επιτόκια και ο πληθωρισμός συσχετίζονται θετικά. Όσο χαμηλότερα είναι τα επιτόκια, τόσο χαμηλότερος θα είναι ο πληθωρισμός», είπε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα