Μ. Βρετανία: Συλλήψεις δεκάδων αντιμοναρχικών διαδηλωτών στην στέψη του Καρόλου

Μ. Βρετανία: Συλλήψεις δεκάδων αντιμοναρχικών διαδηλωτών στην στέψη του Καρόλου

Έντονες αντιδράσεις για τις συλλήψεις δεκάδων αντιμοναρχικών διαδηλωτών από την αστυνομία, ανάμεσα τους και ο αρχηγός της οργάνωσης "Δημοκρατία".

Συλλήψεις δεκάδων αντιμοναρχικών διαδηλωτών

Mερικές εκατοντάδες οι διαδηλωτές κατά της μοναρχίας έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ στην περιοχή της πλατείας Τραφάλγκαρ, καθώς περνούσε η βασιλική άμαξα.

Πριν ακόμα αρχίσει η τελετή η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής της οργάνωσης Γκρέιαμ Σμιθ και άλλους έξι ομοϊδεάτες τους. Συνολικά συνελήφθησαν 52 άτομα για διατάραξη της ειρήνης, ο Σμιθ αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ.

Η αστυνομία κατηγορείται για υπερβολική αντίδραση αν και έκανε χρήση των νέων εξουσιών της. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρία άτομα που είχαν στην κατοχή τους συσκευές συναγερμού, σκόπευαν λέει η αστυνομία να τις ενεργοποιήσουν για να τρομάξουν τα άλογα και να προκαλέσουν αναστάτωση.

Όμως άλλο είναι να προλαμβάνεις την αναταραχή και άλλο να περιορίζεις την ελευθερία του λόγου λένε αναλυτές πόσο μάλλον όταν οι αντιμοναρχικοί είχαν πάρει επισήμως άδεια για την κινητοποίησή τους στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Στον… μοναχικό Χάρι στραμμένα τα βλέμματα στην τελετή στέψης

Ο βρετανικός Τύπος ασχολείται εκτενώς με το ταξίδι αστραπή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο και την αναχώρησή του μόλις μια ώρα μετά τη στέψη του πατέρα του.

Η εφημερίδα Daily Mail υπολόγισε ότι ο Χάρι έμεινε στο Λονδίνο 28 ώρες και 42 λεπτά. Πήγε μόνος του στη στέψη του πατέρα του και της μητριάς του, κάθισε στην τρίτη σειρά των προσκεκλημένων, χωρίς κανένα επίσημο ρόλο, χωρίς στρατιωτική στολή, έφερε τα παράσημά του.

Αμέσως μετά την τελετή αναχώρησε με τη φρουρά του για το αεροδρόμιο, έφτασε εκεί μετά από μια ώρα και επιβιβάστηκε σε πτήση απευθείας για το Λος Άντζελες, όπου τον περίμενε η σύζυγός του Μέγκαν και τα παιδιά τους για να γιορτάσουν τα γενέθλια του γιου τους Άρτσι.

Αν υπολογιστεί και η διαδρομή από το Λος Αντζελες μέχρι τη βίλα του στο Μοντεσίτο, μάλλον πρόλαβε οριακά πριν βάλουν τα παιδιά τους για ύπνο. Επί μήνες ο Χάρι έπαιζε τη γάτα με το ποντίκι με τη βασιλική οικογένεια και όλα αυτά για μια φευγαλέaπαρουσία του στη στέψη, σημειώνει η εφημερίδα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα