Μ. Βρετανία: Διάσημοι και γαλαζοαίματοι στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου

Μ. Βρετανία: Διάσημοι και γαλαζοαίματοι στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου

Με λαμπερές παρουσίες αλλά και με ηχηρές απουσίες σημαδεύτηκε η τελετή ενθρόνισης του Καρόλου.
Ο Κάρολος στέφεται Βασιλιάς ενώπιον γαλαζοαίματων από ολόκληρο τον κόσμο, πολιτικών ηγετών, ακόμα και αστέρων της μουσικής.

Ο Πρίγκιπας Χάρι περπατά μόνος του χωρίς την Μέγκαν Μάρκλ που έμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα παιδιά Λίλιμπετ και Άρτσι, που μάλιστα σήμερα έχει και γενέθλια.

Κάθεται στην τρίτη σειρά μαζί με τις ξαδέλφες του, κόρες του Πρίγκιπα Άντριου, Βεατρίκη και Ευγενία και με το καπέλο της θείας του Πριγκίπισσας Άννα να του κρύβει την θέα σε όλη την τελετή.

Το παρόν έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Μπριζίτ.

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό με την σύζυγο του Σοφί.

Η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Οι πρώην Πρωθυπουργοί της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι, Λιζ Τρας, Τόνι Μπλέρ, Τζον Μέιτζορ, και Γκόρντον Μπάρουν. Αλλά και ο τωρινός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα.

Ο Αμερικανός πρώην υπουργός εξωτερικών και νυν επίτροπος για το κλίμα John Kerry.

Η πρώην Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπώντας τον Τζο Μπάιντεν, έφτασε μαζί με την εγγονή της Φίνεγκαν και κάθισε δίπλα στην σύζυγο του Ουκρανού Προέδρου, Ολένα Ζελένσκα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου που εκπροσώπησε την χώρα μας στην τελετή στέψης συνεχάρη τον Κάρολο και την Καμίλα για την ενθρόνισης του και τους ευχήθηκε μακρά και επιτυχημένη πορεία.

«Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων», ανέφερε στην δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι ηχηρές απουσίες

Εκτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Μέγκαν Μάρκλ υπήρξαν κι άλλες ηχηρές απουσίες από την τελετή ενθρόνισης.

Ο αδελφός της Πριγκίπισσας Ντάϊάνα, Ερλ Σπένσερ αλλά και η πρώην σύζυγος του Πρίγκιπα Άντριου, Σάρα Φέργκιουσον δεν είδαν από κοντά την τελετή ενθρόνισης του Καρόλου.

Στέψη με άρωμα Χόλιγουντ

Στην τελετή βρέθηκαν επίσης ο τραγουδιστής Lionel Richie και η τραγουδίστρια Katy Perry που θα εμφανιστούν στην μεγάλη συναυλία που θα γίνει προς τιμήν του Καρόλου στο Λονδίνο την Κυριακή. Μάλιστα, ο Lionel Richie είναι και γραμματέας του Παγκόσμιου ιδρύματος για τον Πρίγκιπα.

Κάπου μέσα στο Αββαείο και ο τραγουδιστής Nick Cave και η γνωστή ηθοποιός Emma Thomson.

Οι αποδοκιμασίες στον βασιλιά

Δεν έλειψαν βέβαια και οι σκιές σε αυτή την ιστορική ημέρα.

Ορισμένοι από το πλήθος άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Βασιλιά Κάρολο την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του.

Κρατώντας πλακάτ και φορώντας μπλούζες με το σύνθημα «καταργήστε την μοναρχία» γιουχάρισαν τον Κάρολο καθώς περνούσε από μπροστά τους.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα