Μ. Βρετανία: Με βροχή η αυριανή τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Λίγες ώρες απομένουν για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και στο Λονδίνο ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας ενώ σήμερα έγιναν οι τελευταίες πρόβες για την τελετή και την πομπή στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας. Το απόγευμα ο Κάρολος συνοδευόμενος από τον διάδοχο Γουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ κατέβηκαν από τις λιμουζίνες τους και χαιρέτησαν τον κόσμο που ήδη συγκεντρώνεται κατά μήκος της διαδρομής.

Πρώτα ο βασιλιάς Κάρολος βγαίνει από τη λιμουζίνα του, κατόπιν ο διάδοχος Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ από τη δική τους. Κατευθύνονται προς τον κόσμο που τους επευφημεί, χαιρετούν τους Βρετανούς πολίτες αλλά και τουρίστες που παίρνουν από σήμερα θέσεις για τις αυριανές εκδηλώσεις.

Ανταλλάσσουν μαζί τους χειραψίες και λίγα λόγια, υπό το αυστηρό βλέμμα των σωματοφυλάκων. Στο μυαλό όλων τι καιρό θα κάνει αύριο και αν θα επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για καταιγίδες στο Λονδίνο.

Η ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου έχει στρέψει όλα τα βλέμματα του πλανήτη εδώ στο Λονδίνο, όπως είναι φυσιολογικό, τα μέτρα της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά. 11.500 αστυνομικοί μόνο το Σάββατο θα περιπολούν ολόκληρη την περιοχή, ενώ κάγκελα έχουν τοποθετηθεί ήδη από τους δρόμους που θα περάσει το βασιλικό ζευγάρι.

Η τελευταία πρόβα

Το πρωί έγιναν οι τελευταίες πρόβες για τις άμαξες που θα μεταφέρουν το βασιλικό ζεύγος στο αβαείο του Ουεστμίνστερ για τη στέψη και πίσω στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Την τελευταία πρόβα έκαναν επίσης ο Κάρολος, η Καμίλα και μέλη της βασιλικής οικογένειας μέσα στο ναό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όμως λίγο αργότερα το ΒΒC μετέδωσε εικόνες από το γεύμα που παρέθεσε το βασιλικό ζεύγος σε ηγέτες χωρών της κοινοπολιτείας στο Μπάκιγχαμ. Κάποια στιγμή ένα ανοιχτό μικρόφωνο έπιασε την Κέιτ να ονειρεύεται διακοπές.

Μια έκπληξη περίμενε όσους μπήκαν το πρωί στο μέτρο του Λονδίνου. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν οι φωνές του Καρόλου και της Καμίλα.

Κάρολος: Η σύζυγός μου και εγώ ευχόμαστε σε εσάς και στις οικογένειες σας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο της στέψης.

Καμίλα: Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας, ελπίζουμε να έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι.

Κάρολος: Και θυμηθείτε: Προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας.

Το μήνυμα θα παίζει σε όλους τους σταθμούς από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα.

Το μετρό πήραν χθες και ο διάδοχος του θρόνου Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ για να πάνε σε εμβληματική παμπ στη συνοικία Σόχο του Λονδίνου.

Συνομίλησαν με θαμώνες κι ήπιαν μπύρες.

Ο διάδοχος δυσκολεύθηκε με τα καθήκοντα του μπάρμαν.

Πάνω από 2.000 προσκεκλημένοι θα παραστούν στην τελετή, ανάμεσα τους εστεμμένοι, οι πρόεδροι της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, όχι όμως ο Αμερικανός πρόεδρος που θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν.

Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή 115 εκατομμύρια ευρώ.

Φρούριο η βρετανική πρωτεύουσα για την στέψη του Καρόλου

Σε εξέλιξη είναι το δείπνο αυτή τη στιγμή και εκεί βρίσκεται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι καλεσμένοι θα είναι 2.500 και η τελετή θα ξεκίνησε στις μία η ώρα το μεσημέρι.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αστυνομικούς και ο εναέριος χώρος θα είναι κλειστός.

Επιθυμία του Καρόλου ήταν να υπάρχει και Βυζαντινή μουσική.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα