Τι λέει ο άνδρας που σκότωσε 20χρονη όταν έστριψε σε λάθος δρόμο

Τι λέει ο άνδρας που σκότωσε 20χρονη όταν έστριψε σε λάθος δρόμο

Μία 20χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο, όταν μαζί με άλλα τρία άτομα έστριψε κατά λάθος σε λάθος δρόμο, ενώ αναζητούσε το σπίτι ενός φίλου της σε μια αγροτική περιοχή στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο δράστης «δίνει» άλλη εκδοχή.

Ο δικηγόρος του Monahan, Kurt Mauser, δεν συμφωνεί με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί για το συμβάν από τον σερίφη.

«Δεν επρόκειτο για μια απλή περίπτωση που κάποιος μπήκε κατά λάθος σε έναν δρόμο και γύρισε πίσω», δήλωσε στο CNN. «Η περιγραφή που μου έδωσε ο πελάτης μου είναι ότι υπήρχαν πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας μοτοσικλέτας, που έτρεχαν με μεγάλη ταχύτητα».

Ο Mauser είπε ότι ο Monahan αισθάνθηκε πως αυτό «δημιουργούσε έναν φόβο ότι υπήρχε απειλή».

Ο σερίφης επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν πολλά οχήματα που ταξίδευαν μαζί -ένα αυτοκίνητο με δύο επιβάτες, ένα αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων της Gillis και του φίλου της και μια μοτοσικλέτα- που κυκλοφορούσαν στο δρόμο αναζητώντας μία διεύθυνση.

Είπε, επίσης, ότι οι μαρτυρίες των επιβατών και η ιατροδικαστική εξέταση αποδεικνύουν ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν καθώς η παρέα εγκατέλειπε το σημείο. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Gillis ήταν το τελευταίο όχημα που γύρισε και έφυγε, γνωστοποίησε.

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να απειλήσουν κάποιον με τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι έφευγαν από την κατοικία όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί», δήλωσε ο Murphy στο CNN. Είπε επίσης πως δεν αναφέρθηκαν κλήσεις στο 911 σχετικά με δυνατούς θορύβους που προέρχονταν από οχήματα από τον Monahan ή τους γείτονες.

Μετά τους πυροβολισμούς, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του Monahan και τον βρήκαν μη συνεργάσιμο, δήλωσε ο Murphy, προσθέτοντας πως «αρνήθηκε να βγει από την κατοικία του για να μιλήσει με την αστυνομία».

Ο άνδρας συνελήφθη ώρες αργότερα με τη βοήθεια της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του σερίφη της κομητείας Ουάσινγκτον.

Μιλώντας στο CNN την Τρίτη, ο Murphy είπε ότι ο Monahan δεν είχε κάνει καμία δήλωση για τους πυροβολισμούς και ζήτησε δικηγόρο πριν βγει από το σπίτι: «(Αυτός), ειλικρινά, δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια σε αυτή την υπόθεση», σχολίασε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του δράστη αντέκρουσε την άποψη ότι υπήρξε αντιπαράθεση με την αστυνομία όταν του ζητήθηκε να παραδοθεί.

Το συμβάν

Η γυναίκα, που αναγνωρίστηκε ως Kaylin Gillis, ήταν επιβάτης σε ένα όχημα όταν ένας άνδρας, ο 65χρονος Kevin Monahan, πυροβόλησε δύο φορές από την μπροστινή βεράντα του, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Washington, Jeffrey Murphy, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Ένας από τους πυροβολισμούς χτύπησε το όχημα και χτύπησε την Gillis, δήλωσε ο σερίφης.

«Είναι μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή με χωματόδρομους. Είναι εύκολο να χαθείς. Οδήγησαν σε αυτόν τον δρόμο για πολύ λίγο, συνειδητοποίησαν το λάθος τους και έφευγαν, όταν βγήκε ο κ. Μόναχαν και πυροβόλησε δύο φορές», δήλωσε ο σερίφης, προσθέτοντας ότι η περιοχή έχει κακή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

Ο Monahan κατηγορείται για φόνο δευτέρου βαθμού, δήλωσε ο Murphy. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Κυριακή για την κατηγορία του φόνου, δήλωσε ο δικηγόρος του στο CNN. Η ακρόαση για την εγγύηση εκκρεμεί για την Τρίτη ή την Τετάρτη, δήλωσαν ο εισαγγελέας και ο συνήγορος υπεράσπισης.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγες ημέρες αφότου ένας μαύρος έφηβος στο Κάνσας Σίτι πυροβολήθηκε δύο φορές από έναν λευκό ιδιοκτήτη σπιτιού, αφού πήγε σε λάθος διεύθυνση για να πάρει τα αδέλφια του.

.ethnos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα