Γαλλία: Για δέκατη μέρα διαδηλώνουν οι Γάλλοι για το συνταξιοδοτικό

Στους δρόμους για 10η μέρα βγήκαν οι Γάλλοι διαδηλώνοντας εναντίον των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό.

Βίαια επεισόδια

Βία και δακρυγόνα στο Παρίσι. Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος έναν άνδρα που φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του. Κάποιοι προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, η κατάστασή του παραμένει άγνωστη. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Στη Νάντη, νεαροί έβαλαν φωτιά σε υποκατάστημα τράπεζας και σε αυτοκίνητα.

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έγιναν επίσης σε Ρεν, Μπορντό, Λυών και Τουλούζη.

Στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό

Είχαν προηγηθεί ειρηνικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Ο κόσμος βγήκε και πάλι στους δρόμους όταν η γαλλική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα των συνδικάτων να αποσύρει και να επανεξετάσει το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό.

Στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε τη διάλυση ομάδων που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια κατά της κατασκευής δεξαμενής νερού στη δυτική Γαλλία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Έχω προτείνει ήδη τη διάλυση οκτώ ακροαριστερών ομάδων. Θα συνεχίσουμε χάρη στις υπηρεσίες πληροφοριών και, ελπίζω, με την ομόφωνη στήριξη του κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συμμετοχή στις χθεσινές διαδηλώσεις ήταν μικρότερη από τις περασμένες μέρες. Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι μόνο στο Παρίσι συμμετείχαν περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι, ενώ σε ολόκληρη τη Γαλλία περισσότερα από 2 εκατομμύρια διαδηλωτές.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα