Γαλλία: Βίαια επεισόδια και στη γαλλική επαρχία μετά το Παρίσι

Στην γαλλική επαρχία μεταφέρθηκε ο πόλεμος διαδηλωτών - αστυνομίας που διεξαγόταν εδώ και μία εβδομάδα στο Παρίσι, που είχε γίνει θέατρο των πιο βίαιων επεισοδίων και καταστροφών τα τελευταία 20 χρόνια.

Αστυνομικό όχημα τυλίγεται στις φλόγες. Διαδηλωτές και δυνάμεις επιβολής τάξης συγκρούονται σώμα με το σώμα.

Ο πόλεμος διαδηλωτών και αστυνομικών μεταφέρθηκε από την πρωτεύουσα στην επαρχιακή πόλη Σεντ Σελίν της δυτικής Γαλλίας.

Οι μάχες στα χαρακώματα δε γίνονται εκεί  για τις συντάξεις αλλά για το νερό.

Οι ακτιβιστές, υπερασπιζόμενοι το νερό ως δημόσιο αγαθό, διαμαρτύρονται για την κατασκευή τεράστιας δεξαμενής που θα χρησιμοποιείται για το πότισμα γεωργικών εκτάσεων.

«Θέλαμε να λάβουμε μέρος σε μία ιστορική διαδήλωση για το νερό. Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο ‘’σμήνος’’ από βόμβες», ανέφερε ένας διαδηλωτής.

Το μένος και η οργή είναι ανεξέλεγκτο και από τις δύο πλευρές.

Διαδηλωτές τραυματίζονται σοβαρά όπως και αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν υποστήριξε ότι οι ακτιβιστές ήρθαν έτοιμοι για πόλεμο καθώς επάνω τους βρέθηκαν τσεκούρια, μαχαίρια και μπάλες του μποούλινγκ.

«Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων χιλιάδες άνθρωποι πήγαν στο σημείο, ανάμεσα τους εξτρεμιστές, εξαιρετικά βίαιοι, που ανήκουν στα μαύρα μπλόκα και στην εξτρεμιστική αριστερά οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Βλέπουμε ακραία βία εναντίον των αστυφυλάκων της δημοκρατίας».

Το ηχητικό ντοκουμέντο

Η υπερβολική βία των αρχών στα βίαια επεισόδια της περασμένης εβδομάδας ανάγκασαν τον αρχηγό της αστυνομίας να διατάξει έρευνα ειδικά μετά από ένα σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο αστυνομικών που απειλούν διαδηλωτές.

-Την επόμενη φορά που θα έρθουμε δε θα σε φέρει αστυνομικό όχημα στο τμήμα. Θα πας με άλλο όχημα που το λένε ασθενοφόρο για να πας στο νοσοκομείο.

-Σταμάτα να χαμογελάς!

( ήχος από χαστούκι)

-Σταμάτα να χαμογελάς!

-Θα το κλείσεις ή θα φας και άλλο;

«Προφανώς , ακούγοντας το ηχητικό ντοκουμέντο είμαι – όπως όλοι – πολύ σοκαρισμένος. Προφανώς και θα ζητήσω τη διεξαγωγή  έρευνας στην αστυνομία όλης της χώρας», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας Λόραν Νούνεζ.

Την ίδια στιγμή, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε μοντέλο που πόζαρε για επαγγελματική φωτογράφιση με φόντο τις πυρκαγιές από τα επεισόδια.

Την κατηγόρησαν για παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα