Συγκλονιστική ιστορία χορεύτριας: Ακρωτηρίασαν τα άκρα της όταν την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι

Συγκλονιστική ιστορία χορεύτριας: Ακρωτηρίασαν τα άκρα της όταν την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι

Ευγνώμων που είναι ζωντανή, δηλώνει η 35χρονη Τατιάνα Τίμον, η οποία παραλίγο να χάσει τη ζωή της, όταν τσιμπήθηκε από μολυσμένο κουνούπι.

Η 35χρονη, πριν αρρωστήσει ασχολούνταν με τον χορό και σε ένα ταξίδι της από το Λονδίνο στην Αγκόλα, όπου ήθελε να κυνηγήσει το πάθος της για Zumba προσβλήθηκε από την πιο θανατηφόρα μορφή ελονοσίας , που οδήγησε σε έκτακτο τετραπλό ακρωτηριασμό.

«Ήμουν ανίδεη», είπε η Τατιάνα, περιγράφοντας πώς όλα φαίνονταν καλά μέχρι λίγες μέρες μετά την επιστροφή της στο σπίτι, όταν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, αναφέρει το MyLondon και αναδημοσιεύει η Mirror.

Σύντομα είχε γίνει τόσο αδύναμη και εξαιτίας του υψηλού πυρετού δεν μπορούσε να φτάσει μόνη της στο μπάνιο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο , όπου οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι τα συμπτώματά της προκλήθηκαν από μια θανατηφόρα μορφή ελονοσίας. Η ασθένεια επιδεινώθηκε γρήγορα και μέσα σε λίγες ώρες η Τατιάνα, η οποία δεν είχε πάρει ανθελονοσιακά στο ταξίδι της, τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Γρήγορα ωστόσο η ελονοσία μετατράπηκε σε σήψη.

Η Τατιάνα, η οποία υποστηρίζει ότι επέζησε μόνο λόγω της φυσικής κατάστασης του σώματός της, εξήγησε ότι για να αποφευχθεί η εξάπλωση της σήψης στα ζωτικά της όργανα, οι γιατροί έπρεπε να ακρωτηριάσουν και τα τέσσερα άκρα της.
Τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν, η Τατιάνα έπρεπε να ξεκινήσει την αργή διαδικασία αποδοχής του νέου της σώματος – και προσαρμογής σε αυτό. Οι φίλοι της, η οικογένειά της και ολόκληρη η κοινότητά της έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την ακλόνητη θετικότητά της σε όλο αυτό.

«Πάντα ήμουν θετική, θα κάνω πλάκα με οτιδήποτε», είπε η Τατιάνα. «Ένα αρνητικό πράγμα που μπορώ να το μετατρέψω σε θετικό για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη, γιατί δεν μου αρέσει το άγχος». Ανασηκώνοντας τους ώμους της, πρόσθεσε: «Έγινε, οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσω».

Η Τατιάνα εξακολουθεί να μαθαίνει να κάνει βασικές καθημερινές εργασίες, όπως να χρησιμοποιεί το πλυντήριο και να μαγειρεύει μόνη της – αλλά είναι αποφασισμένη να γίνει 100% ανεξάρτητη. Ήδη κινείται χάρη στα νέα της προσθετικά πόδια, ενώ πρόσφατα έμαθε να φτιάχνει καφέ χωρίς χέρια.

Επόμενος στόχος της να αρχίσει και πάλι τον χορό.

«Αυτό που μου συνέβη με άλλαξε, με άλλαξε μέσα μου», είπε η Τατιάνα, η οποία είπε ότι νιώθει πιο σοφή, σαν να είναι 10 χρόνια μεγαλύτερη. “Έχω την υποστήριξη των φίλων μου, της οικογένειάς μου. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή”, είπε. «Το να είσαι ευγνώμων είναι αρκετό».

Πηγή: tromaktiko.gr

Δείτε ακόμα