Γαλλία: Δύο προτάσεις μομφής κατά του Μακρόν - Διαδηλώσεις με χημικά, φωτιές και συγκρούσεις

Γαλλία: Δύο προτάσεις μομφής κατά του Μακρόν - Διαδηλώσεις με χημικά, φωτιές και συγκρούσεις

Η λαϊκή οργή γέμισε τους δρόμους του Παρισιού.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας από το Κοινοβούλιο μέχρι την Place de la Concorde. Η επιλογή της κυβέρνησης Μακρόν να μην θέσει σε ψηφοφορία το νέο ασφαλιστικό νόμο που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια, έφερε φωτιές, χημικά, συγκρούσεις με την αστυνομία, οδοφράγματα και φθορές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την γαλλική επικράτεια. Μασσαλία, Λυών, Ναντ και Ρεν μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει προσχωρήσει σε περισσότερες από 300 συλλήψεις, οι 200 από αυτές στο Παρίσι.

Εντός της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης λευκά πλακάτ και η Μασσαλιώτιδα, ο Γαλλικός Εθνικός Ύμνος, μετά βίας κάλυψαν τα γιουχαΐσματα που σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτόξευσε προς την πρωθυπουργό Ελισαμπέτ Μπορν, που επιχείρησε μάταια να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση με ενεργοποίηση του ειδικού άρθρου 49 του Γαλλικού Συντάγματος.

Τα πυρά λαού και αντιπολίτευσης σήμερα στρέφονται κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ακόμη και ο Τύπος της παραδοσιακής δεξιάς χαρακτηρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν πιο απομονωμένο από ποτέ και υπογραμμίζει πως το σημερινό αδιέξοδο θα του κοστίσει πολιτικά.

Η αντιπολίτευση στο αντίποδα, εκτός από τις προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης που ήδη κατατέθηκαν τόσο από το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν όσο και από τον συνασπισμό κομμάτων του Κέντρου ζητά από τον λαό να συνεχίσει να διαδηλώνει.

Τα συνδικάτα και πολιτικοί φορείς της αντιπολίτευσης συζητούν σήμερα τα επόμενα βήματα για τις κινητοποιήσεις. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται αναμένεται να υπάρξουν μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα, ενώ προκηρύχθηκε και γενική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη.

πηγή: MEGA TV

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO