Διάγγελμα Πούτιν: Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο

Διάγγελμα Πούτιν: Η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο

Σε διάγγελμά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι προμήθευσαν όπλα στην Ουκρανία πριν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας πέρυσι.

Οι δυτικές χώρες, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιδιώκουν απεριόριστη εξουσία στις παγκόσμιες υποθέσεις, τόνισε κατά την έναρξη της ετήσιας ομιλίας του προς το έθνος και σημείωσε ότι η Μόσχα αψηφά τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψουν την οικονομία της Ρωσίας μέσω ενός άνευ προηγουμένου πακέτου κυρώσεων. «Τρισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται για τη Δύση, αλλά οι ροές εισοδήματος στην Ρωσία δεν έχουν στερέψει», τόνισε.

Η Ρωσία ήθελε να επιλυθεί η διένεξη στην Ουκρανία ειρηνικά, αλλά οι δυτικές χώρες είχαν προετοιμάσει ένα “διαφορετικό σενάριο” πίσω από την πλάτη της, τόνισε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος.

“Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο”, σημείωσε.

“Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο”, δήλωσε εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώπιον της πολιτικής ελίτ της χώρας και στρατιωτικών που πολέμησαν στην Ουκρανία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα.

O Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προστατεύουν πολίτες σε περιοχές της Ουκρανίας που έκτοτε η Μόσχα έχει προσαρτήσει παράνομα.

«Υπερασπιζόμαστε τις ζωές των ανθρώπων, το σπίτι μας», είπε και πρόσθεσε: «Η Δύση αγωνίζεται για μια απεριόριστη κυριαρχία».

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει όλους τους οικονομικούς πόρους που χρειάζεται να εγγυηθεί την εθνική της ασφάλεια και ανάπτυξη παρά Δυτικές οικονομικές κυρώσεις.

«Οι δυτικές χώρες είχαν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία με στόχο ο λαός της να «υποφέρει» αλλά έχει αποτύχει στον οικονομικό πόλεμο καθώς η ρωσική οικονομία αποδείχθηκε πολύ πιο δυνατή από ό,τι πίστευαν».

Για τους Ρώσους που επέλεξαν «τον δρόμο της προδοσίας» ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν θα εξαπολύσουν «κυνήγι μαγισσών» εναντίον διαφωνούντων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συχνά καταγγέλλει τις σεξουαλικές ελευθερίες ως υπαρξιακό κίνδυνο, δήλωσε ότι «η παιδεραστία έχει γίνει ο κανόνας στη Δύση».

«Κοιτάξτε τι κάνουν στους δικούς τους ανθρώπους: η καταστροφή οικογενειών, οι πολιτιστικές και εθνικές ταυτότητες και η διαστροφή που είναι η κακοποίηση παιδιών μέχρι την παιδεραστία διαφημίζονται ως κανόνας», είπε ο Πούτιν.

Οι ιστοσελίδες των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης έπεσαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του Πούτιν

Δημοσιογράφοι του Reuters σε διάφορες τοποθεσίες δεν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Πανρωσικής Κρατικής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (VGTRK) ή στην πλατφόρμα του live-streaming Smotrim για τμήματα της ομιλίας.

Μήνυμα στην ιστοσελίδα της VGTRK ανακοίνωνε ότι «διεξάγονται τεχνικές εργασίες», ενώ η ιστοσελίδα Smotrim δεν φόρτωνε.

Το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι η βλάβη είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDoS (distributed denial of service), ένα είδος κυβερνοεπίθεσης που διεξάγεται με την εσκεμμένη υπερφόρτωση του δικτύου με τεράστιο όγκο συνδέσεων που προκαλεί διακοπή ή κατάρρευση του server.

Το Κρεμλίνο φέτος απαγόρευσε τα μέσα ενημέρωσης από «μη φιλικές» χώρες, στη λίστα των οποίων περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνες της Ευρωπαϊκς Ένωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δημοσιογράφοι από αυτά τα έθνη θα μπορούν να καλύψουν την ομιλία παρακολουθώντας την εκπομπή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα