Σεισμός στην Τουρκία: Ανέσυραν παιδάκι ζωντανό μετά από 100 ώρες – Νεκρός ο πατέρας του

Σεισμός στην Τουρκία: Ανέσυραν παιδάκι ζωντανό μετά από 100 ώρες – Νεκρός ο πατέρας του

Συγκλονίζει η στιγμή που διασώστες αρχίζουν να σκάβουν με τα χέρια όταν ακούν παιδικές φωνούλες. Λίγο μετά όμως ανέσυραν νεκρό τον πατέρα που προστάτευσε με το σώμα του το παιδί του.

Αν κι έχουν περάσει πάνω από 100 ώρες από τον σεισμό, οι διασώστες δεν εγκαταλείπουν ούτε λεπτό. Παλεύουν στα χαλάσματα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να σώσουν έστω και μια ζωή.

Σκάβουν με τα χέρια στα συντρίμμια ενός σπιτιού στην Συρία, από όπου ακούγονται παιδικές φωνές. Βλέπουν πρώτα ένα ποδαράκι, μετά το παιδί που κλαίει.

Λίγο αργότερα θα βγάλουν σώο στην επιφάνεια και το δεύτερο παιδάκι.

Οι διασώστες ανασύρουν νεκρό τον πατέρα που προστάτευσε με το κορμί του το παιδί του. Θυσιάστηκε για να σώσει το μικρό αγόρι που λίγο αργότερα ανασύρθηκε ζωντανό.

Ο Γιαγκίζ είναι μόλις δέκα ημερών. Διασώστες τον βγάζουν από τα χαλάσματα στο Χατάι έπειτα από 90 ώρες. Λίγο αργότερα, θα βγάλουν και την μητέρα του ζωντανή.

Κράτησαν ζωντανά δύο αδέλφια με το αγαπημένο τους τραγούδι

Στο Καχραμανμαράς διασώστες βάζουν στον 15χρονο Αϊφέρ και την 13χρονη Φατμά να ακούσουν από το κινητό ένα από τα τραγούδια της αγαπημένης τους τραγουδίστριας για να τα εμψυχώσουν κάτω από τα χαλάσματα όσο εκείνοι παλεύουν για να τα σώσουν.

Τα δυο αδέλφια θα ανασυρθούν σώα, ο Αϊφέρ 99 ώρες μετά το μεγάλο σεισμό και η αδελφή του 2 ώρες αργότερα.

Το προσωπάκι του μικρού αγοριού ίσα που φαίνεται μέσα από τα συντρίμμια. Είναι καταπλακωμένος από τόνους μπετόν εδώ και 103 ώρες.

Τελικά οι διασώστες θα καταφέρουν να τον ανασύρουν.

Στο Χατάι μια γυναίκα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους ανθρώπους που την έβγαλαν ζωντανή μέσα από το ισοπεδωμένο σπίτι της έπειτα 52 ώρες.

Σφίγγει το στομάχι η εικόνα του πατέρα που αναζητά τις κόρες του. Χτυπά με μανία την πέτρα πάνω στο λόφο από τα συντρίμμια και φωνάζει.

Κάνει λίγο ησυχία και επαναλαμβάνει. Περιμένει έναν ήχο ή μία κίνηση που θα του δώσει ελπίδα ότι τα παιδιά του ακόμα ζουν κάτω από τα χαλάσματα.

Πάνω από 23 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους σε Τουρκία και Συρία από τον διπλό φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας. Σχεδόν 19.000 χιλιάδες στην Τουρκία, περίπου 3.500 χιλιάδες στη Συρία.

Στο Καχραμανμαράς οι διασώστες αρχίζουν να φωνάζουν όταν συνειδητοποιούν πως το 4χρονο κοριτσάκι που ψάχνουν μέσα στα ερείπια είναι ζωντανό. Δεν θα αργήσουν να την βγάλουν έξω. Συγκινημένοι πέφτουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Η εξάντληση τους και η συγκίνηση μεγάλη. Ένας από τους διασώστες ξεσπά σε λυγμούς μετά τη σωτηρία ενός κοριτσιού.

Τουλάχιστον 260 παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά

Πάνω από 260 παιδιά έχουν ανασυρθεί ζωντανά από τα ερείπια στην Τουρκία και σχεδόν τα 200 από αυτά είναι σε νοσοκομεία και ιδρύματα αναζητώντας μια αγκαλιά αφού οι γονείς τους είτε έχουν σκοτωθεί είτε αγνοούνται.

Οι διασώστες όμως δεν εγκαταλείπουν ποτέ και τα αγαπημένα κατοικίδια που έχουν βρεθεί μέσα στα ερείπια, όπως ένα σκυλάκι που είναι θαμμένο σχεδόν ολόκληρο κάτω από τα χώματα. Του δίνουν νερό και λίγο αργότερα θα το βγάλουν έξω.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα