Σεισμός στην Τουρκία: Γαντζώθηκε στο χέρι Έλληνα διασώστη της ΕΜΑΚ η 20χρονη Αϊρίν

Σεισμός στην Τουρκία: Γαντζώθηκε στο χέρι Έλληνα διασώστη της ΕΜΑΚ η 20χρονη Αϊρίν

Συγκλονίζουν οι προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες διασώστες, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν όπου μπορούν, μετά το φονικό σεισμό.

Όπως είπε στο LiveNews, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία πολύ μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση. Ο διασώστης της ΕΜΑΚ που είναι μπροστά κρατάει το χέρι της 20χρονης Αϊρίν».

Ο κύριος Αρτοποιός είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι η κοπέλα «δεν αφήνει, πραγματικά έχει γαντζωθεί πάνω στον διασώστη, ένα δοκάρι της έχει φρακάρει το πόδι της. Θα βγει ζωντανή, προσπαθούμε να απελευθερώσουμε το πόδι της».

«Νομίζω ότι θα είναι η 5η διασωθείσα που θα καταγράψει αυτή την επιτυχία η ελληνική αποστολή. Σας μεταφέρω μόνο μία εικόνα, που μου μετέφερε ο πρώτος διασώστης μπροστά. Είχε έναν μετασεισμό και έπρεπε να βγουν τα παιδιά έξω» συμπλήρωσε ο κύριος Αρτοποιός.

«Η Αϊρίν, η 20χρονη, προσπαθεί με νοήματα να έχει μια επαφή με τον διασώστη μας. Έχει γαντζωθεί πάνω στο χέρι του και προσπαθεί με κάθε τρόπο ο διασώστης να της δώσει κουράγιο που χρειάζεται, την ψυχολογική υποστήριξη. Η γυναίκα αυτή είναι ταλαιπωρημένη. Μας είπε μόνο πώς τη λένε, γιατί δεν ξέρει αγγλικά. Νομίζω ότι θα είναι η επόμενη διασωθείσα την οποία περιμένουμε από ώρα σε ώρα να βγει έξω» κατέληξε ο κύριος Αρτοποιός.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα