Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος του έκανε λόγο ο Άλεκ Μπάλντουιν μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια στα γυρίσματα της ταινίας Rust στο Νέο Μεξικό.

Επί 17 μήνες ερευνούσαν οι αρχές τις συνθήκες στα γυρίσματα του γουέστερν και τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς από το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν. Απαγγέλοντας τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον διάσημο ηθοποιό και σε μέλη του συνεργείου η εισαγγελέας τόνισε πως «ένας ηθοποιός δεν απαλλάσσεται επειδή είναι ηθοποιός. Εμείς εδώ στο Νέο Μεξικό λέμε ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

Όμως ο Μπάλντουιν μέσω του δικηγόρου του έκανε λόγο για τρομακτική αδικία. Στο πλευρό του έσπευσε ο ηθοποιός Μίκι Ρουρκ με ανάρτηση στο Instagram.

«Οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν ξέρουν τίποτα από τα όπλα, ειδικά αν δεν μεγάλωσαν με όπλα στο περιβάλλον τους. Με κανέναν τρόπο δεν θα έπρεπε να κατηγορηθεί ο Άλεκ Μπάλντουιν για αυτή την τραγωδία», ανέφερε ο Μίκι Ρουρκ.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και η οπλουργός της ταινίας ενώ ο βοηθός σκηνοθέτη υπέγραψε συμβιβασμό με την εισαγγελία στο Νέο Μεξικό, αποδεχόμενος την κατηγορία. Ο Μπάλντουιν εκτός από πρωταγωνιστής ήταν και συμπαραγωγός της ταινίας.

Ο Μπάλντουιν επιμένει ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη και ότι το πιστόλι εκπυρσοκρότησε καθώς το έβγαζε από τη θήκη. Όμως, σύμφωνα με το CNN: «στα εργαστήρια του FBI εξέτασαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουιν και διαπίστωσαν ότι δεν θα εκπυρσοκροτούσε παρά μόνο αν κάποιος τραβούσε τη σκανδάλη».

Εάν καταδικαστεί από τους ενόρκους ο Μπάλντουιν, η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει είναι 18 μήνες φυλακή και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα