Οργή στην Τουρκία για τη Σουηδία – Κούρδοι κρέμασαν ομοίωμα του Ερντογάν

Οργή στην Τουρκία για τη Σουηδία – Κούρδοι κρέμασαν ομοίωμα του Ερντογάν

Oργή προκάλεσε στην Άγκυρα η ενέργεια «τρομοκρατών του PKK» - όπως αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές - να κρεμάσουν ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έξω από το το δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με την Telegraph, o Στάφαν Χέρστρομ, πρεσβευτής της Σουηδίας στην Τουρκία, κλήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ενημερώθηκε για την έντονη αντίδραση της τουρκικής πλευράς.

Ειδικότερα, ο Χέρστρομ ενημερώθηκε ότι η Τουρκία καταδικάζει έντονα την «αποτρόπαια πράξη». Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αντίθετη με μια συμφωνία που έχει συνάψει η Τουρκία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, βάσει της οποίας οι δύο χώρες υποσχέθηκαν να πατάξουν τους Κούρδους μαχητές, καθώς επιδιώκουν την τουρκική έγκριση για τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Tobias Billström καταδίκασε το περιστατικό.

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές επιλογές, αλλά απορρίπτει σθεναρά τις απειλές και το μίσος κατά πολιτικών εκπροσώπων. Το να απεικονίζεται ένας εκλεγμένος πρόεδρος ως εκτελεσμένος έξω από το δημαρχείο είναι αποτρόπαιο», έγραψε ο Billström στο Twitter.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα