Κίνα: Ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο με τα κρούσματα κορονοϊού

Κίνα: Ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο με τα κρούσματα κορονοϊού

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα, καθώς μετά την άρση των σκληρών μέτρων τα νοσοκομεία γεμίζουν ασθενείς με Covid. Μάλιστα, κατά την τελευταία ενημέρωση καταγράφηκαν 7.000 κρούσματα κι ένας θάνατος.

Μπορεί τα νούμερα να φαίνεται σχετικά χαμηλά, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που τα αμφισβητούν, με τον ΠΟΥ να ζητεί να μοιράζονται τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

Καθησυχαστικός ο Σι Τζινπίνγκ

Την ίδια ώρα, ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προσπαθεί να καθησυχάσει τόσο το εσωτερικό της χώρας του όσο και τη διεθνή κοινότητα.  «Η πρόληψη και ο έλεγχος της επιδημίας εισήλθαν σε νέα φάση. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο», αλλά «το φως της ελπίδας είναι μπροστά μας», διαβεβαίωσε ο Σι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για το νέο έτος.

Πρόκειται για το δεύτερο δημόσιο σχόλιο που κάνει ο Κινέζος πρόεδρος για την επιδημία αυτή την εβδομάδα. Τη Δευτέρα είχε ζητήσει από τους κατοίκους της Κίνας να λάβουν μέτρα «για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τη ζωή των κατοίκων».

Μέτρα σε διάφορες χώρες

Η Κίνα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό κλειστά τα σύνορά της στους ξένους πολίτες από το 2020. Οι αρχές δεν δίνουν τουριστικές βίζες εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και επιβάλλουν στους ταξιδιώτες υποχρεωτική καραντίνα με την άφιξή τους. Το μέτρο καταργείται από τις 8 Ιανουαρίου, αλλά το αρνητικό τεστ 48 ωρών θα παραμείνει υποχρεωτικό. Παράλληλα από την ίδια ημερομηνία οι Κινέζοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους αρκετές χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά και άλλες στον κόσμο, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Αυστραλία, ανακοινώνοντας ότι θα ζητούν αρνητικό τεστ κορονοϊού από τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο έδαφός τους προερχόμενοι από την Κίνα.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα