Γερμανία: Σχεδίαζαν πραξικόπημα τύπου Ράιχ - Συμμετείχε ο αυτοαποκαλούμενος πρίγκιπας Ερρίκος

Γερμανία: Σχεδίαζαν πραξικόπημα τύπου Ράιχ - Συμμετείχε ο αυτοαποκαλούμενος πρίγκιπας Ερρίκος

Πραξικόπημα ετοίμαζαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» στη Γερμανία. Σάλο έχει προκαλέσει η ακροδεξιά οργάνωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα με εφόδους σε σπίτια, αποθήκες, γραφεία στο Βερολίνο, τη Βαυαρία και τη Σαξονία.

Ήταν 29 Αυγούστου όταν ο ακροδεξιός όχλος επιχείρησε να εισβάλει στη Bundestag, τη γερμανική Βουλή.

Ήταν ένα συνονθύλευμα από νοσταλγούς του Χίτλερ, ρατσιστές και αρνητές του κορονοϊού, που εμπνεύστηκαν από την εισβολή των Αμερικανών ακροδεξιών στο Καπιτώλιο.

Όμως, δεν κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Πραξικόπημα με… βλέψεις Ράιχ

Τρεις μήνες μετά, οι γερμανικές Αρχές κατάφεραν πλήγμα στις ακροδεξιές οργανώσεις συλλαμβάνοντας δεκάδες μέλη τους που δρούσαν κάτω από την ομπρέλα του κινήματος «Πολίτες του Ράιχ» και συνωμοτούσαν για την ανατροπή του πολιτεύματος.

Σχεδίαζαν ένοπλη εισβολή στο κοινοβούλιο, συλλήψεις πολιτικών και τρομοκρατικές επιθέσεις για να προκληθεί αναταραχή στη Γερμανία και να εμφανιστούν εκείνοι ως δήθεν σωτήρες.

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις στον χώρο της ακροδεξιάς τα τελευταία χρόνια», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοακίμ Χέρμαν.

Επίσης σχεδίαζαν προβοκάτσιες και επιθέσεις για να κατηγορηθούν μετανάστες και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Παράλληλα προσπαθούσαν να φτιάξουν έναν σκιώδη στρατιωτικό μηχανισμό, με δομή πολιτοφυλακών (στα πρότυπα των αμερικανικών) σε όλη τη Γερμανία, αναζητώντας πρόθυμους ακροδεξιούς ομοϊδεάτες σε στρατό και αστυνομία.

Αποδέχονταν αιματηρό σενάριο με νεκρούς, ως ενδιάμεσο βήμα για να πετύχουν τους στόχους τους.

Αρχηγός τους, ο αυτοαποκαλούμενος πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος, επιχειρηματίας και γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, που οραματιζόταν την ανασύσταση του δεύτερου Ράιχ, δηλαδή τη Γερμανική Αυτοκρατορία (1871-1918, τέλος Α Παγκοσμίου Πολέμου και παραίτηση Κάιζερ) με τον ίδιο ως αυτοκράτορα.

Ο Ερρίκος ο 13ος φέρεται ότι επεδίωκε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, μέσω της ρωσικής καταγωγής συντρόφου του, με το Κρεμλίνο ωστόσο να δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη.

«Ετοίμαζαν μια σκιώδη κυβέρνηση που θα αναλάμβανε την εξουσία μετά από αυτό το πραξικόπημα. Οργάνωναν μαθήματα σκοποβολής και στρατολογούσαν μέλη, ειδικά στις τάξεις του στρατού και της αστυνομίας, άτομα που έχουν και χρησιμοποιούν όπλα».

Είχαν ορίσει τις θέσεις τους

Για υπουργός Δικαιοσύνης των πραξικοπηματιών προαλειφόταν η εν ενεργεία δικαστικός του Βερολίνου, Μπίργκιτ Βίνκεμαν, η οποία είναι πρώην βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι πρώην διοικητής μονάδας αλεξιπτωτιστών και άλλοι πρώην και εν ενεργεία στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Στην επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν 3.000 αστυνομικοί που επέδραμαν ταυτόχρονα σε 130 σπίτια και αποθήκες καθώς και σε στρατόπεδα των ειδικών δυνάμεων.

Από τις 25 συλλήψεις που έχουν γίνει, 8 άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανακρίσεις. Οι πραξικοπηματίες είχαν ήδη συγκροτήσει συμβούλιο υπό τον πρίγκιπα Ερρίκο, στο οποίο οργάνωναν τις κινήσεις τους.

Τα γερμανικά Μέσα ενημέρωσης ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις διασυνδέσεις της ακροδεξιάς μέσα στις υπηρεσίες ασφαλείας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα