Ενεργειακή κρίση: Διαδηλώσεις σε έξι μεγάλες πόλεις στη Γερμανία

Ενεργειακή κρίση: Διαδηλώσεις σε έξι μεγάλες πόλεις στη Γερμανία

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε έξι πόλεις στη Γερμανία. Οι πολίτες απαιτούν να διανεμηθούν με πιο δίκαιο τρόπο οι κυβερνητικές επιδοτήσεις, ώστε να γίνει σωστά η αντιμετώπιση των τιμών της ενέργειας που αυξάνονται διαρκώς. Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά και η οικονομία μεταβαίνει ταχύτατα σε μια εποχή που δεν θα εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα. Αυτή η διαδικασία φέρνει προβλήματα και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

Με πανό στους δρόμους Γερμανοί διαδηλωτές έχουν κατακλείσει το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Ανόβερο, τη Στουτγάρδη, τη Δρέσδη και τη Φρσνκφούρτη. Τα συνθήματα που φωνάζουν αφορούν την ανάγκη να μειωθεί ο πληθωρισμός, να σταματήσει η λειτουργία των πυρηνικών ενεργειακών μονάδων και να χορηγηθούν πιο πολλά επιδόματα στους φτωχούς που να αφορούν την ενέργεια.


Σύμφωνα με την Greenpeace, που ήταν ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, περίπου 24.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτές, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι περίπου 1.800 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο.

“Θέλουμε να δείξουμε ότι χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική βοήθεια για τους πολίτες, αλλά και τη χορήγησή της με κοινωνικά κριτήρια. Η κυβέρνηση κάνει πολλά, αλλά διανέμει τα χρήματα σαν να χρησιμοποιεί ένα ποτιστήρι. Οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα εισοδήματα χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους πλούσιους”, δήλωσε η Αντρέα Κότσις αντιπρόεδρος της ένωσης ver.di που συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων.

Την Παρασκευή, το κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε το κυβερνητικό πακέτο διάσωσης των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει ως στόχο την προστασία των εταιριών και των νοικοκυριών, από τις επιπτώσεις των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα