Ζαχάροβα: Η παράδοση όπλων στο Κίεβο φέρνει τις χώρες του ΝΑΤΟ πιο κοντά στη σύγκρουση με τη Ρωσία

Ζαχάροβα: Η παράδοση όπλων στο Κίεβο φέρνει τις χώρες του ΝΑΤΟ πιο κοντά στη σύγκρουση με τη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία φέρνουν τις χώρες του ΝΑΤΟ πιο κοντά στην ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Φαίνεται ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αγωνίζονται να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και πυρομαχικά, να παράσχουν πληροφορίες, να εκπαιδεύσουν προσωπικό και να εκδώσουν οδηγίες για την εκτέλεση πολεμικών επιχειρήσεων, πλησιάζοντας έτσι όλο και πιο κοντά στην επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία. ” είπε η Ζαχάροβα στο συνέδριο. για δημοσιογράφους, αναφέρει το TASS.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η συνολική στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία ανέρχεται σε 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά προέρχονται από τις ΗΠΑ, αναφέρει το RIA Novosti.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν ενέκρινε νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία 725 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της χώρας έναντι των ρωσικών επιθέσεων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, μετέδωσε το Reuters.

Η συνολική βοήθεια ασφαλείας που έχουν στείλει οι ΗΠΑ στο Κίεβο από τότε που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, με το νέο πακέτο, αγγίζει τα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Στις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η Ρωσία ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» (ο όρος που χρησιμοποιεί η Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία), μετά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, επέβαλαν εκτεταμένες κυρώσεις σε Μόσχα.

Ertnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα