Πόλεμος Ουκρανία: Στρατιωτικό νόμο στις περιοχές που προσάρτησε επέβαλε η Μόσχα

Πόλεμος Ουκρανία: Στρατιωτικό νόμο στις περιοχές που προσάρτησε επέβαλε η Μόσχα

Στην επιβολή στρατιωτικού νόμου στις 4 περιοχές που προσάρτησε πρόσφατα προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας του.
Στρατιωτικό νόμο στις περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια που προσάρτησε πριν από λίγες εβδομάδες επέβαλε η Μόσχα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αντεπίθεση του Κιέβου στη νότια Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την απόφαση του σε συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας και τη δικαιολόγησε με τους βομβαρδισμούς και τις δολιοφθορές που διοργανώνει το Κίεβο σε αυτές τις περιοχές, όπως είπε.

«Ματαιώσαμε τρομοκρατικές επιθέσεις και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων σε σημεία μεγάλης συγκέντρωσης ανθρώπων, σε υποδομές μεταφορών, ενέργειας και, θέλω να υπογραμμίσω, σε υποδομές πυρηνικής ενέργειας» υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν αναμονή της ουκρανικής αντεπίθεσης οι φιλορώσοι αποσχιστές ξεκίνησαν τη μεταφορά χιλιάδων αμάχων από τη Χερσώνα προς περιοχές που ελέγχει η Μόσχα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Διοικητής ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία τόνισε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο εχθρός βάλλει ευθέως εναντίον υποδομών και πολυκατοικιών στη Χερσώνα. Ο ρωσικός στρατός θα μεριμνήσει για την ασφαλή έξοδο του πληθυσμού».

Εν μέσω βομβαρδισμών επισκέφθηκε το Κίεβο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας: « Ήταν συγκινητικό για εμένα ότι ο Ντμίτρο Κουλέμπα κατά την τοποθέτηση του μέσα σε καταφύγιο – γιατί αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στο δεύτερο υπόγειο εφόσον ήχησαν οι σειρήνες και η πόλη δέχθηκε επίθεση από πυραύλους – επανέλαβε το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης ‘’ελευθερία ή θάνατος’’».

Την ίδια ώρα εικόνες των τριών γιων αλλά και της κόρης του με μαχητές στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπως ισχυρίζεται, έδωσε στη δημοσιότητα ο Τσετσένος σύμμαχος του Πούτιν Καντίροφ. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα τέσσερα παιδιά του Ραμζάν Καντίροφ βρέθηκαν στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα