Μπάιντεν: Ο Πούτιν δε θα κάνει πυρηνικό πόλεμο – Ρισκάρει πυρηνικό ατύχημα

Μπάιντεν: Ο Πούτιν δε θα κάνει πυρηνικό πόλεμο – Ρισκάρει πυρηνικό ατύχημα

Νέες απειλές για γενίκευση του πολέμου εξαπέλυσε η Ρωσία, μέσω του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας,, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Μεντβέντεφ προέτρεψε τους ψυχωτικούς, όπως είπε, να χρησιμοποιήσουν το πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης.
«Ο Πούτιν δε θα τολμήσει να δημιουργήσει έναν πυρηνικό Αρμαγεδώνα». Αυτό είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην αποκλειστική εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο CNN και στον παρουσιαστή Τζέικ Τάπερ.

«Δεν νομίζω ότι θα το κάνει. Είναι όμως ανεύθυνο να το συζητά. Εννοώ από τη στιγμή που είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου που λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον της Ουκρανίας. Αυτό που εννοώ είναι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε φρικτές συνέπειες. Και δεν εννοώ ότι κάποιος θα μπει σε παγκόσμιο πόλεμο. Όταν όμως κάποιος χρησιμοποιεί πυρηνικό όπλο ρισκάρει να κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Ποιός ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, άφησε ένα μικρό παράθυρο συνάντησης με τον Πούτιν στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 υπό έναν όρο.

«Δεν έχω πρόθεση να συναντηθώ μαζί του. Αν όμως στη διάσκεψη των G20 πει ότι έχω την πρόθεση να απελευθερώσω την Γκράινερ θα εξαρτηθεί. Τίποτα δε θα γίνει για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τη στήριξη της G7 για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ουκρανία ζητεί επίμονα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο ηγέτης της Ρωσίας νιώθει να πλησιάζει το τέλος του. Προσπαθεί να κάνει το δημοκρατικό κόσμο να παραδοθεί ασκώντας τρομοκρατία», διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ΝΑΤΟ, διατηρεί υψηλούς τόνους και τονίζει ότι η στήριξη στην Ουκρανία πρέπει να είναι διαρκής.

«Εάν κερδίσει ο Πούτιν δεν θα είναι μόνο μόνο μία μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς αλλά θα είναι ήττα και κίνδυνος για όλους μας γιατί θα κάνει τον κόσμο περισσότερο επικίνδυνο και εμάς πιο ευάλωτους σε μεγαλύτερη ρωσική επιθετικότητα», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τα σενάρια πυρηνικού πολέμου συντηρεί πάντως και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , στενός συνεργάτης του Πούτιν, ο οποίος μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν είπε ότι τον πυρηνικό πόλεμο θα προκαλέσουν οι ψυχωτικοί του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News
Νέες απειλές για γενίκευση του πολέμου εξαπέλυσε η Ρωσία, μέσω του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας,, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Μεντβέντεφ προέτρεψε τους ψυχωτικούς, όπως είπε, να χρησιμοποιήσουν το πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης. «Ο Πούτιν δε θα τολμήσει να δημιουργήσει έναν πυρηνικό Αρμαγεδώνα». Αυτό είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην αποκλειστική εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο CNN και στον παρουσιαστή Τζέικ Τάπερ. «Δεν νομίζω ότι θα το κάνει. Είναι όμως ανεύθυνο να το συζητά. Εννοώ από τη στιγμή που είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου που λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον της Ουκρανίας. Αυτό που εννοώ είναι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε φρικτές συνέπειες. Και δεν εννοώ ότι κάποιος θα μπει σε παγκόσμιο πόλεμο. Όταν όμως κάποιος χρησιμοποιεί πυρηνικό όπλο ρισκάρει να κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Ποιός ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, άφησε ένα μικρό παράθυρο συνάντησης με τον Πούτιν στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 υπό έναν όρο. «Δεν έχω πρόθεση να συναντηθώ μαζί του. Αν όμως στη διάσκεψη των G20 πει ότι έχω την πρόθεση να απελευθερώσω την Γκράινερ θα εξαρτηθεί. Τίποτα δε θα γίνει για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. Τη στήριξη της G7 για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ουκρανία ζητεί επίμονα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Ο ηγέτης της Ρωσίας νιώθει να πλησιάζει το τέλος του. Προσπαθεί να κάνει το δημοκρατικό κόσμο να παραδοθεί ασκώντας τρομοκρατία», διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ΝΑΤΟ, διατηρεί υψηλούς τόνους και τονίζει ότι η στήριξη στην Ουκρανία πρέπει να είναι διαρκής. «Εάν κερδίσει ο Πούτιν δεν θα είναι μόνο μόνο μία μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς αλλά θα είναι ήττα και κίνδυνος για όλους μας γιατί θα κάνει τον κόσμο περισσότερο επικίνδυνο και εμάς πιο ευάλωτους σε μεγαλύτερη ρωσική επιθετικότητα», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Τα σενάρια πυρηνικού πολέμου συντηρεί πάντως και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , στενός συνεργάτης του Πούτιν, ο οποίος μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν είπε ότι τον πυρηνικό πόλεμο θα προκαλέσουν οι ψυχωτικοί του Κιέβου.

Δείτε ακόμα