Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Η Τουρκία έχει την ικανότητα για γεωτρήσεις σε άλλες χώρες

Νέες προκλήσεις Ερντογάν – Η Τουρκία έχει την ικανότητα για γεωτρήσεις σε άλλες χώρες

Όταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Νέες, εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν λίγα 24ωρα μετά τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πράγα.

Ακάθεκτος συνεχίζει στον αναθεωρητικό του στόχο ο Ερντογάν λέγοντας ξεκάθαρα πως τα γεωτρητικά του σκάφη θα τρυπήσουν και σε διεθνή ύδατα και σε άλλες χώρες του κόσμου φωτογραφίζοντας έτσι τη Λιβύη νοτίως της Κρήτης στο πλαίσιο της παράνομης συμφωνίας με την Τρίπολη.

«Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικής έρευνας και πέντε πλοία γεωτρήσεων. Όλα τα πλοία γεώτρησης μπορούν να τρυπήσουν έως και 12 χιλιάδες μέτρα. Αυτά τα πήραμε. Μάλιστα, όταν η δουλειά μας γίνεται εδώ, έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να πάμε σε διάφορες χώρες του κόσμου σε διεθνή ύδατα και να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Νίκος Δένδιας από τη Μάλτα επεσήμανε στον ομόλογό του την επιθετική ρητορική εκ μέρους της Τουρκίας.

«Η χώρα μου αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου εχθρική ρητορική από την Τουρκία σχεδόν σε καθημερινή βάση. Μια καθαρά απαράδεκτη ρητορική. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να πω ότι πιστεύουμε ότι ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα» είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία
Όπως τονίζουν τα «ΝΕΑ» στο πρωτοσέλιδό τους, η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των σχέσεων με τη Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό έχει καταρτιστεί κατάλογος με τουρκικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που διευκολύνουν τη Μόσχα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Κύπρο έστειλε ηχηρό μήνυμα αποτροπής.

«Είναι καλό να έχεις το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος σου, όμως ακόμη καλύτερο είναι να έχεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα και μεγάλη αποτρεπτική ισχύ δια των ενόπλων σου δυνάμεων. Κι αυτό το μονοπάτι επιλέγω» δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις καθώς από σήμερα μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, ο τουρκικός στόλος θα βγει σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο ασκούμενος κυρίως σε αποβατικά σενάρια.

Δεν είναι τυχαίο πως, όπως αποκάλυψε το MEGA, η Άγκυρα δέσμευσε όλη την Ίμβρο προκειμένου οι Τούρκοι πεζοναύτες να ασκηθούν σε κατάληψη μεγάλου νησιού στο Αιγαίο.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα