Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολλές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου. Άρχισαν τα αντίποινα του Πούτιν

Άρχισαν τα αντίποινα του Πούτιν για τις εκρήξεις και την καταστροφή της γέφυρας στην Κριμαία; Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (10.10.2022) τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. 

Ήταν ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, που έκανε γνωστό ότι σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, στην συνοικία Σεβτσενσκίφσκι. Η επίθεση έρχεται στον απόηχο του πλήγματος στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία και ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για να αποφασίσει αντίποινα. Δεν ήταν η μόνη, όμως, αφού επιθέσεις έγιναν επίσης σε Λβιβ, Ντνίπρο, Χλεμνίτσκι, Τερνόπιλ, Ζίτομιρ. Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε και στην περιοχή του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Σύμφωνα με το Nexta, ο δημοσιογράφος Ντένις Καζάνσκι ανέφερε ότι η επίθεση στο Κίεβο έγινε σε ώρα αιχμής και σε κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Εκτιμάται πως υπάρχουν πολλοί νεκροί. 
Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne. “Επιβεβαιώνουμε τις λεπτομέρειες”, σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου. Το πρακτορείο Nexta μετέδωσε ότι οι εκρήξεις στο Κίεβο ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα. 


Είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που γίνεται επίθεση στο Κίεβο και πολλοί θεωρούν πως είναι η αρχή των αντιποίνων του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις εκρήξεις στη γέφυρα Κερτς στην Κριμαία. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα