Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Δε θα εγκαταλείψουν τον αγώνα για την ελευθερία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε 31 πόλεις του Ιράν παρά τις προσπάθειες του αυταρχικού θεοκρατικού καθεστώτος να κόψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Το τραγούδι του Βρετανού καλλιτέχνη Τομ Οντέλ εμπνέει την επανάσταση της μαντίλας.

Το τραγούδι του 2013 που μοιάζει να περιγράφει την εξέγερση των γυναικών του Ιράν -με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο τη Μαχσά Αμινί -διαδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο διαδίκτυο στο εξωτερικό καθώς οι ιρανικές αρχές έχουν διακόψει την πρόσβαση.

Όπως και το εμβληματικό Bella Ciao που το τραγουδάει στα περσικά γνωστή Ιρανή τραγουδίστρια

Ήδη χιλιάδες λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει αναδημοσίευση του βίντεο με το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Ιράν πραγματοποιούνται καθημερινά εδώ και 11 μέρες διαδηλώσεις, με τις γυναίκες να καίνε τις μαντίλες και να κόβουν τα μαλλιά τους.

Ο ξάδελφος της Αμινί που ζει στο Λονδίνο μίλησε στο sky news για τις συνθήκες κράτησης της: «Βασανίστηκε στο αστυνομικό όχημα, αλλά και στον αστυνομικό τμήμα για μισή ώρα. Τη χτύπησαν στο κεφάλι και έπειτα κατέρρευσε».

Eκτός από το Ιράν το ζήτημα αγγίζει και τις γυναίκες της Τουρκίας.

Η διάσημη τραγουδίστρια Μελέκ Μόσο έκοψε τα μαλλιά της μπροστά στους θεατές της παράστασης της και καταχειροκροτήθηκε.

Στην Τεχεράνη η Φαεζέχ Χασεμί, η κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Ραφσαντζανί, συνελήφθη για «υποκίνηση των ταραξιών σε διαδήλωση».

Παρά τις απειλές του θεοκρατικού καθεστώτος ακόμα και για εν ψυχρώ εκτελέσεις γυναίκες και άνδρες δηλώνουν σε όλους τους τους τόνους ότι δε θα εγκαταλείψουν τον αγώνα για την ελευθερία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα