Νέα Υόρκη: Πώς είναι η ζωή σε ένα σπίτι 7,5 τετραγωνικών μέτρων - To διαμέρισμα που έγινε viral

Νέα Υόρκη: Πώς είναι η ζωή σε ένα σπίτι 7,5 τετραγωνικών μέτρων - To διαμέρισμα που έγινε viral

Ένα πολύ μικρό διαμέρισμα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έχει γίνει viral καθώς το εμβαδόν του είναι μόλις 7,5 τετραγωνικά, και το ενοίκιό του αγγίζει τα 650 δολάρια.

Και αν φαντάζει εξωφρενικό το ποσό στην Ελλάδα, για το κέντρο της αμερικανικής μητρόπολης το διαμέρισμα θεωρείται μεγάλη ευκαιρία καθώς οι τιμές είναι πραγματικά στα ύψη. Το διαμέρισμα είναι τόσο μικρό που δεν έχει κανονική κουζίνα, τουαλέτα και ντους οπότε η ένοικός του χρησιμοποιεί ένα κοινόχρηστο μπάνιο στο διάδρομο.

Όπως γράφει και στο ethnos.gr, η γυναίκα που νοικιάζει το διαμέρισμα – ντουλάπα είναι η Alaina Randazzo, εργαζόμενη στον χώρο της μόδας, η οποία, στο παρελθόν, πλήρωνε 2.600 δολάρια τον μήνα για ένα διαμέρισμα σε πολυτελή πολυώροφη πολυκατοικία. Η ίδια αποφάσισε να νοικιάσει το λιλιπούτειο διαμέρισμα καθώς το τελευταίο καιρό σκεφτόταν να επιστρέψει στο Λος Άντζελες, όπου ζούσε στο παρελθόν.

Το σπίτι έχει μόνο έναν νεροχύτη ενώ δε διαθέτει φούρνο, παρά μόνο δύο μάτια κουζίνας, ένα mini bar ψυγειάκι και ένα μικρό ντουλάπι. Όπως αναφέρει η ίδια, μαγειρεύει ενίοτε, αλλά αγοράζει μόνο υλικά προς άμεση κατανάλωση καθώς δεν έχει πού να τα αποθηκεύσει. Στον χώρο βρίσκεται και το «καθιστικό» της, το οποίο αποτελείται από έναν μικρό, πτυσσόμενο καναπέ που κοιτάει μία τηλεόραση. Όπως ομολογεί η ίδια, κάθε φορά που η Alaina φιλοξενεί κάποιον, αγοράζει ένα στρώμα το οποίο, στη συνέχεια, επιστρέψει καθώς δεν έχει πού να το κρύψει. Φυσικά, δεν έχει ντουλάπα, ενώ το κρεβάτι της είναι σε μία μικρή σοφίτα, που είναι απέχει μόλις λίγα εκατοστά από το ταβάνι. Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την ξενάγηση στο διαμέρισμα – μινιατούρα, έχει περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια προβολές.

Δείτε πώς είναι η ζωή στο micro διαμέρισμα των 7,5 τετραγωνικών

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα