Μιανμάρ: Στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ σε σχολείο – Τουλάχιστον 6 παιδιά νεκρά

Μιανμάρ: Στρατιωτικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ σε σχολείο – Τουλάχιστον 6 παιδιά νεκρά

Τουλάχιστον έξι παιδιά σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν όταν ελικόπτερα του στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σχολείου στη Μιανμάρ, όπως ανέφεραν σήμερα ΜΜΕ και κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν οι ειδησεογραφικές πύλες Mizzima και Irrawaddy, μερικά παιδιά σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ άλλα πέθαναν μετά την είσοδο των στρατιωτών στο χωριό. Επιπλέον δύο κάτοικοι, που ζήτησαν ανωνυμία λόγω ανησυχιών ασφαλείας, δήλωσαν τηλεφωνικώς πως τα πτώματα μεταφέρθηκαν αργότερα από τον στρατό σε μια κωμόπολη 11 χιλιόμετρα μακριά και τάφηκαν.

Από την άλλη πλευρά, ο στρατός υποστήριξε πως άνοιξε πυρ επειδή οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν το κτίριο για να επιτεθούν στις δυνάμεις του. Σε ανακοίνωση του, ανέφερε πως ο Στρατός για την Ανεξαρτησία του Κατσίν (ΣΑΚ), μια ανταρτική οργάνωση, και η Δύναμη Άμυνας του Λαού (ΔΑΛ), μια οργάνωση ομπρέλα ένοπλων ανταρτών που η χούντα αποκαλεί “τρομοκράτες”, κρύβονταν στο μοναστήρι και χρησιμοποιούσαν το χωριό προκειμένου να μεταφέρουν όπλα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν και είπε πως ορισμένοι χωρικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις και πως οι τραυματίες διακομίστηκαν σε δημόσια νοσοκομεία για θεραπεία. Η ανακοίνωση κατηγορεί τις ένοπλες οργανώσεις ότι χρησιμοποιούσαν χωρικούς ως ανθρώπινες ασπίδες, επισημαίνοντας πως όπλα περιλαμβανομένων 16 αυτοσχέδιων βομβών κατασχέθηκαν αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως οι καταγεγραμμένες βίαιες επιθέσεις σε σχολεία εκτινάχθηκαν σε περίπου 190 το 2021 στη Μιανμάρ από 10 το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα