Τουρκία: ΜΜΕ και πολιτικά στελέχη χλευάζουν την ρητορική Ερντογάν

Τουρκία: ΜΜΕ και πολιτικά στελέχη χλευάζουν την ρητορική Ερντογάν

Την ώρα που οι πολιτικοί συνοδοιπόροι του Ερντογάν τον στηρίζουν στην ακραία ρητορική και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος αρχίζει να δέχεται σφοδρή επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, καυτηρίασε την πολιτική Ερντογάν και ιδιαίτερα την απώλεια των F-35 από την Τουρκία και την απόκτησή τους από την Ελλάδα.

«Το F-35 διαθέτει αυτήν την στιγμή την πιο προηγμένη αεροπορική τεχνολογία στον κόσμο. Πώς θα το αντισταθμίσει η Τουρκία; Λοιπόν τι κάνεις; Θα πάρετε προφυλάξεις τραγουδώντας σε όλους ‘Μια μέρα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά, μια μέρα στη Συρία, μια μέρα στο Ιράκ, μια μέρα στην Ελλάδα, ίσως μια άλλη μέρα;’».

Αρκούντως καυστική είναι και μερίδα τουρκικών ΜΜΕ απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, τις επιλογές και τη ρητορική του.

«Αυτή η ιστορία με το «ξαφνικά ένα βράδυ» στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘ξαφνικά ένα βράδυ’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16 δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘ξαφνικά ένα βράδυ’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη
Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον τουρκικό αναθεωρητισμό έστειλε ο πρωθυπουργός από τα εγκαίνια εκδήλωσης για τη Μικρά Ασία.

«Θα πρέπει να αντιληφθεί, ωστόσο, η άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι τον σχεδόν έναν αιώνα ισχύος αυτής της Συνθήκης, θα τον διαδεχθούν πολλοί ακόμη. Έτσι απαιτούν η Ιστορία και Γεωγραφία, η νομιμότητα και η διεθνής σταθερότητα».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω μόνο, την τουρκική ηγεσία, γιατί η τουρκική αντιπολίτευση λέει πράγματα που είναι χειρότερα από τα απαράδεκτα που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία. Είμαι ιδιαίτερα όμως ευτυχής διότι η τουρκική κοινή γνώμη δεν «αγοράζει» το αφήγημα, αλλά αντιθέτως διατυπώνει την άποψη ότι οι δύο αυτές κοινωνίες μπορεί να ζήσουν μαζί στο μέλλον».

Ο ελληνικός στρατός έστειλε μήνυμα ισχύος με μαζική απογείωση επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αναγνωριστικών Καϊόβα ενώ η τουρκική αεροπορία σημείωσε 63 παραβιάσεις.

Μega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα