Βασιλιάς Κάρολος: Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση μετά την επίσημη ανακήρυξή του

Δεκάδες μέλη του προσωπικού του Clarence House έχουν ειδοποιηθεί για την απόλυση τους καθώς τα γραφεία του Βασιλιά Κάρολου και της Βασιλικής Συζύγου μετακομίζουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά το θάνατο της Βασίλισσας, σύμφωνα με τον Guardian.

Ειδικότερα, έως και 100 υπάλληλοι στην πρώην επίσημη κατοικία του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων μερικών που εργάζονταν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν ειδοποίηση ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους  - την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εργάζονταν πυρετοδώς για τις προετοιμασίες της ανόδου του Κάρολου στον θρόνο. 

Ιδιωτικοί γραμματείς, το γραφείο οικονομικών, η ομάδα επικοινωνίας και το οικιακό προσωπικό είναι μεταξύ εκείνων που έλαβαν ειδοποίηση κατά τη διάρκεια της τελετής των ευχαριστιών για τη βασίλισσα, στον Καθεδρικό Ναό St Giles του Εδιμβούργο τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. 

Πολλοί υπάλληλοι είχαν υποθέσει ότι θα συγχωνεύονταν στο νέο σπιτικό του Βασιλιά, ισχυριζόμενοι ότι δεν τους δόθηκε καμία ένδειξη για το τι ερχόταν μέχρι να φτάσει η επιστολή από τον Sir Clive Alderton, τον κορυφαίο βοήθό του Βασιλιά. 

Η επιστολή, η οποία δόθηκε στο προσωπικό και έφτασε στα χέρια της εφημερίδας Guardian, μεταξύ άλλων έγραφε πως λόγω της θέσης του Καρόλου, το Clarence House θα κλείσει και αρκετά πόστα δεν θα χρειάζονται πλέον. Φυσικά, στην επιστολή ξεκαθαρίστηκε πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί μια περίοδος διαβούλευσης, που θα ξεκινήσει μετά την κρατική κηδεία την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως τα άτομα που έχουν «άμεση σχέση με τον Κάρολο και την Καμίλα και τους προσφέρουν προσωπική υποστήριξη και συμβουλές» δεν πρόκειται να χάσουν την δουλειά τους. 


Στο προσωπικό, πάντως, που απολύεται αναμένεται να προσφερθούν εναλλακτικές θέσεις σε άλλα βασιλικά νοικοκυριά και θα τους δοθεί βοήθεια προκειμένου να βρουν νέα δουλειά, ενώ θα λάβουν και χρηματική αποζημίωση. 

Ωστόσο, σημειώνεται πως παρά το ότι φαίνεται ο βασιλιάς Κάρολος να κλείνει οριστικά το Clarence House, δεν έχει έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν ο ίδιος και η σύζυγός τους θα μετακομίσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Φημολογείται ωστόσο πως ο μονάρχης δεν τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία για το παλάτι, οπότε μάλλον θα το χρησιμοποιεί για επίσημους σκοπούς, όπως δεξιώσεις, ακροατήρια, επενδύσεις και συμπόσια. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα