Τσεχία: Κοκαΐνη αξίας 58 εκατομμυρίων ευρώ στάλθηκε σε σούπερ μάρκετ

Τσεχία: Κοκαΐνη αξίας 58 εκατομμυρίων ευρώ στάλθηκε σε σούπερ μάρκετ

Οι υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ στην Τσεχία δεν πίστευα στα μάτια τους, καθως βρήκαν 840 κιλά κοκαΐνης, αξίας 58 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε κουτιά με μπανάνες.

Οι μπανάνες, όπως γράφει άρθρο στο newsbomb.gr, στάλθηκαν στις πόλεις Jicin και Rychnov nad Kneznou, στη βόρεια περιοχή της χώρας.

Η ποσότητα – ρεκόρ της κοκαΐνης, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτιμάται ότι αγγίζει τα 68 εκατ. λίρες, περίπου 58 εκατ. ευρώ.

«Εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ βρήκαν κύβους κοκαΐνης μέσα σε κουτιά με μπανάνες», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, όπου δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από μέρος της κατασχεθείσας κοκαΐνης.

Μιλώντας σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Τσεχίας, ο Jakub Frydrych, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας καταπολέμησης των ναρκωτικών, δήλωσε ότι η κοκαΐνη πιστεύεται ότι προέρχεται από την Κεντρική Αμερική.

Με ανάρτηση στο Twitter, η τσεχική αστυνομία μοιράστηκε εικόνες της κατασχεθείσας κοκαΐνης και ανέφερε: «Οι πληροφορίες σχετικά με το φορτίο οδηγούν εκτός της Τσεχικής Δημοκρατίας, επομένως θα χρησιμοποιήσουμε τη διεθνή συνεργασία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης».

Το 2015 ανακαλύφθηκαν 100 κιλά κοκαΐνης σε ένα τσεχικό σούπερ μάρκετ στην Πράγα και το 1999 η τσεχική αστυνομία κατέσχεσε 117 κιλά κοκαΐνης, που ήταν συσκευασμένα ανάμεσα σε ξηρά φρούτα σε μια αποθήκη βόρεια της πόλης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα