Αγία Σοφία: Συλλήψεις για ρεπορτάζ με τους βανδαλισμούς στο μνημείο

Αγία Σοφία: Συλλήψεις για ρεπορτάζ με τους βανδαλισμούς στο μνημείο

Οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις δημοσιογράφου και του καλεσμένου του, που ασχολούνταν με τις καταστροφές στην Αγία Σοφία.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού TELE1 Ενγκίν Ατσάρ και πικεφαλής του Συλλόγου Ιστορίας και Τέχνης Σερίφ Γιασάρ συνελήφθησαν για μερικές ώρες επειδή πήγαν για ρεπορτάζ στη Αγια Σοφιά προκειμένου να καταγράψουν επι τόπου τις καταστροφές στον ναό.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπυ ΑΝΤ1, ο Εγκίν Ατσάρ ανακοίνωσε αμέσως τη σύλληψή του με ανάρτησή του στο Twitter. «Συλληφθήκαμε ενώ κάναμε ειδήσεις για την Αγία Σοφία. Ούτε καν μια λογική αιτία δεν δόθηκε όταν μας πήραν. Έκαναν αναφορά στις αναρτήσεις στο twitter που μόλις ανέβασα. Ο σκοπός μου ήταν ξεκάθαρος στις αναρτήσεις. Έτσι είπε ο αστυνομικός» έγραψε ο Άτσαρ ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του.

Αντιδρώντας στην σύλληψη του Ατσάρ, το εργατικό συνδικάτο, Disk Basin Is ανέφερε: 

«Ο ρεπόρτερ του TELE 1, Εργκίν Ατσάρ, ο οποίος ήθελε να δει την καταστροφή στην Αγία Σοφία επί τόπου, συνελήφθη από την αστυνομία μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιστορίας της Τέχνης, Σερίφ Γιασάρ. Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα, ο Εργκίν Γιασάρ πρέπει να αποφυλακιστεί αμέσως!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα