Ευθεία απειλή Μόσχας σε Λονδίνο: Μην παροτρύνετε την Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος

Ευθεία απειλή προς το Λονδίνο εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία πως αν συνεχίσει να παροτρύνει την Ουκρανία να πλήξει στόχους στη Ρωσία, τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση» όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η δήλωση του Βρετανού υπουργού
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που επιτρέπει να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Χίπι είπε ότι θα ήταν αποδεκτό για τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν δυτικά όπλα για να επιτεθούν σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος, ενώ προσέθεσε ότι τα πλήγματα για τη διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού είναι ένα «απολύτως νόμιμο» μέρος του πολέμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι εμπλέκεται σε έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων και δήλωσε ότι τα όπλα που παραδόθηκαν από τη Δύση στην Ουκρανία θα ήταν δίκαιοι στόχοι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην Ουκρανία έναν μικρό αριθμό αντιαεροπορικών όπλων.

Οι δυτικές χώρες έχουν προσφέρει στρατιωτική βοήθεια εκατομμυρίων στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στη Γερμανία για να συζητήσουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια.

«Οι Ουκρανοί αποφασίζουν πού θα χτυπήσουν»
Ο Τζέιμς Χίπι, μιλώντας στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, ρωτήθηκε αν είναι αποδεκτό «τα όπλα μας να χρησιμοποιούνται εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς».

«Πρώτον, οι Ουκρανοί είναι αυτοί που παίρνουν την απόφαση πού θα χτυπήσουν, όχι αυτοί που κατασκευάζουν ή εξάγουν το πολεμικό υλικό. Και, δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να στοχεύεις την υλικοτεχνική υποδομή των αντιπάλων σου, ακόμα και στις γραμμές εφοδιασμού τους», απάντησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι «απολύτως νόμιμο» για τις ρωσικές δυνάμεις να πλήττουν στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διασπάσουν τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού, αρκεί να μη στοχεύουν και να μη χτυπούν αμάχους -«κάτι που δυστυχώς δεν έχουν λάβει υπόψη τους μέχρι στιγμής οι ρωσικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα