Μπλίνκεν: Ο Πούτιν πατά το γκάζι προς ένα φρικτό δρόμο – Καθεστώς μαριονέτα στην Ουκρανία ίσον αιματηρό χάος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει απορρίψει κάθε δίοδο που προσφέρεται από τις ΗΠΑ για αποκλιμάκωση και, αντ' αυτού, έχει εντείνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το Reuters. 

Προσπαθήσαμε να παρέχουμε πιθανές διόδους στον πρόεδρο Πούτιν. Είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν θα τις πάρει ή όχι. Μέχρι στιγμής, κάθε φορά που υπήρχε η ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό, πατούσε το γκάζι και συνέχιζε αυτόν τον φρικτό δρόμο που ακολουθούσε, είπε ο Μπλίνκεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας. 

«Έχει ένα σαφές σχέδιο αυτή τη στιγμή για να ασκήσει βία στην Ουκρανία, αλλά προς ποιον σκοπό;» διερωτήθηκε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί έχουν δείξει ότι δεν θα αποδεχτούν κανένα «καθεστώς μαριονέτα» που θα μπορούσε να προσπαθήσει να εγκαταστήσει ο Πούτιν για να αντικαταστήσει την εκλεγμένη ουκρανική κυβέρνηση. 

«Αν προσπαθήσει να επιβάλει ένα τέτοιο καθεστώς μαριονέτα κρατώντας τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, θα είναι ένα μακρύ, αιματηρό χάος» προειδοποίησε ο Μπλίνκεν. 

Ανώτεροι αξιωματούχοι άμυνας των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα εκτίμησαν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σχεδιαστεί για να «αποκεφαλίσει» την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα