Ζελένσκι κατηγορεί ΝΑΤΟ: Δεν θα μπορέσετε να μας αγοράσετε. Να αγοράσετε με λίτρα πετρελαίου τα λίτρα αίματος

Ζελένσκι κατηγορεί ΝΑΤΟ: Δεν θα μπορέσετε να μας αγοράσετε. Να αγοράσετε με λίτρα πετρελαίου τα λίτρα αίματος

Για μία ακόμη φορά ο Ουκρανός πρόεδρος διέψευσε τα σενάρια των Ρώσων ότι έχει διαφύγει από την χώρα του. Δημοσιεύοντας βίντεο μέσα από το γραφείο του εμψύχωσε τον λαό του, ταυτόχρονα όμως απηύθυνε ένα αυστηρό μήνυμα προς το ΝΑΤΟ.
«Κάθε δεύτερη μέρα υπάρχει καινούρια φήμη ότι έφυγα από την Ουκρανία, το Κίεβο ή το γραφείο μου. Όπως βλέπετε, είμαι εδώ», αναφέρει σε μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος.

Με ένα βίντεο από το προεδρικό του γραφείο και με καυστικά σχόλια ο Ουκρανός πρόεδρος διαψεύδει τις φήμες ότι έχει φύγει από το Κίεβο και βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη ή ακόμα και χώρα.

«Κανένας δεν το έσκασε. Εργαζόμαστε. Λατρεύουμε το τρέξιμο αλλά τώρα δεν είναι ώρα για γυμναστική. Δουλεύουμε», συμπληρώνει.

Εμψυχώνει το λαό του που προβάλει αντίσταση στους Ρώσους εισβολείς …

«Οι Ρώσοι προπαγανδιστές πίστευαν πως οι πολίτες μας είναι σαν αυτούς. Είδαν όμως ότι οι κάτοικοι στη Χερσώνα είναι περήφανοι. Σέβονται τον εαυτό τους. Σέβονται την Ουκρανία. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η απόφαση όταν γίνεται η εισβολή και έρχονται αντιμέτωποι με τον ένοπλο εχθρό»,λέει χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλει όμως και το ΝΑΤΟ ότι άφησε απροστάτευτη την χώρα του καθώς έπεσαν στο κενό οι εκκλήσεις του για την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού στην Ουκρανία.

«Σήμερα η συμμαχία του ΝΑΤΟ έδωσε το πράσινο φως για νέους βομβαρδισμούς στις Ουκρανικές πόλεις αρνούμενη να επιβάλλει το κλείσιμο του εναέριου χώρου μας. Θα μπορούσαν να κλείσουν τον εναέριο χώρο μας όμως… Δεν ξέρω ούτε πως, ούτε αν μπορείτε να προστατεύσετε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ»,επισημαίνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το ΝΑΤΟ τονίζει ότι αν κάνει αυτό το βήμα θα είναι άμεσος ο κίνδυνος για πολεμική εμπλοκή της δυτικής συμμαχίας με τη Μόσχα. Ομως ο Ζελένσκι λέει ότι δεν αρκεί η βοήθεια που έλαβε μέχρι τώρα η Ουκρανία.

«Δεν θα μπορέσετε να μας αγοράσετε. Να αγοράσετε με λίτρα πετρελαίου τα λίτρα αίματος».

Ο Ζελένσκι έδωσε το παρόν, μέσω βιντεο γουολ σε 2 διαδηλώσεις που έγιναν χθες στο εξωτερικό, στη Γερμανία και στη Γεωργία. Τίμησε τους Ουκρανούς πεσόντες μιλώντας στο πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στην Φρανγκφούρτη.

«Ας μνημονεύσουμε τις ψυχές τους για να αναπαυθούν εν ειρήνη».

Ενώ απευθυνόμενος στους διαδηλωτες στην Τιφλίδα διακήρυξε ότι ο ουκρανικός λαός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ότι κι αν βρεθεί μπροστά του.

Ο Ζελένσκι ζήτησε απαγόρευση πτήσεων στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από την Γερουσία των ΗΠΑ δύο πράγματα: τη δημιουργία μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία και τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, ώστε να μεταφερθούν πολεμικά αεροπλάνα από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην Ουκρανία.

Για τις ΗΠΑ μία δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία παραμένει μία κόκκινη γραμμή που δεν σκοπεύουν να παραβιάσουν με κανένα τρόπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα