Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν στους δρόμους από τη χιονοκαταιγίδα

Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν στους δρόμους από τη χιονοκαταιγίδα

Χάος επικράτησε στους δρόμους και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες. Χιλιάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους και κατηγόρησαν τις αρχές ότι καθυστέρησαν να δράσουν.
Απεγνωσμένοι επιβάτες διοργάνωσαν αυθόρμητη διαδήλωση. Εγκλωβισμένοι τρεις μέρες μέσα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι έξαλλοι.

«Είμαστε κουρασμένοι! Δεν αντέχουμε άλλο!» ανέφερε μια γυναίκα.

Είναι άγρυπνοι και πεινασμένοι για περισσότερο από 72 ώρες, ενώ κοιμούνται στο πάτωμα ή όπου αλλού βρουν. Κανένας δεν τους λέει πότε θα φύγουν τα αεροσκάφη που έχουν καθηλωθεί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα.

Η ορατότητα στο αεροδρόμιο είναι μηδενική. Όπως ακριβώς και στην Πόλη που χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από 12 ώρες. Πολλοί εγκατέλειψαν στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητα τους καθώς το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 60 εκατοστά.

Το απόγευμα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, απαγόρευσε τη μετακίνηση των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο αλλά ήταν ήδη αργά. Τα αυτοκίνητα είχαν ήδη παγιδευτεί ενώ έγιναν και πολλά ατυχήματα.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες χιονοθυέλλες που χτύπησαν την Τουρκία εδώ και 30 χρόνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα