Λαβρόφ: Δεν σχεδιάζουμε εισβολή στην Ουκρανία - Χωρίς λευκό καπνό η συνάντηση με Μπλίνκεν

Λαβρόφ: Δεν σχεδιάζουμε εισβολή στην Ουκρανία - Χωρίς λευκό καπνό η συνάντηση με Μπλίνκεν

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε στη Γενεύη η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια ύστατη προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.

Αυτό δεν είναι το τέλος του διαλόγου μας, δήλωσε ο Λαβρόφ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και πρόσθεσε ότι η Μόσχα αναμένει την επόμενη εβδομάδα που ο κ. Μπλίνκεν θα παρουσιάσει γραπτή απάντηση στα αιτήματά μας

Εμείς δεν σχεδιάζουμε εισβολή στην Ουκρανία, δεν έχουμε κανένα σχέδιο για εισβολή, δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης που ζήτησε να σταματήσουν οι υστερικές αντιδράσεις από τα media. 

«Το θέμα είναι τί θα πράξουν οι Αμερικανοί με τις δυνάμεις τους που σταθμεύουν στην Ευρώπη, κι αυτό το θίξαμε στις συζητήσεις μας με τον Άντονυ Μπλίνκεν», πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για τα «όπλα από δυτικές χώρες που κατακλύζουν την Ουκρανία». Είπε επίσης ότι το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας «δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο ουκρανικό ζήτημα». 

«Ο κ. Μπλίνκεν μού είπε ότι είναι ικανοποιημένος με τις συνομιλίες που είχαμε» είπε ο Λαβρόφ και  πρόσθεσε πως συμφώνησαν με τον ομόλογό του πως ο διάλογος θα πρέπει να είναι λιγότερο συναισθηματικός.

Αναμένονται οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα