Τσεχία-κορονοϊός: Η μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα από την 1η Δεκεμβρίου

Τσεχία-κορονοϊός: Η μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα από την 1η Δεκεμβρίου

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε περισσότερα από 20.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια ημέρα από την 1η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το τσεχικό υπουργείο Υγείας.
Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα της πανδημίας της COVID-19 καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορωνοϊού αρχίζει να αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων.
 
Η τσεχική κυβέρνηση μείωσε την περίοδο καραντίνας και απομόνωσης στο πλαίσιο νέων μέτρων που έλαβε, ενώ παράλληλα ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα την υποχρεωτική υποβολή σε διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορονοϊό των εργαζομένων στις εταιρείες.

Το προηγούμενο 24ωρο το τσεχικό υπουργείο Υγείας κατέγραψε 20.270 νέα κρούσματα του κορονοϊού, έναντι 7.342 που είχε καταγράψει την περασμένη εβδομάδα. 

Οι νοσηλείες, οι οποίες είχαν ανέλθει σε πάνω από 7.000 στις αρχές του Δεκεμβρίου στο πιο πρόσφατο κύμα του ιού που αντιμετώπισε η χώρα, χθες ανέρχονταν σε 1.660, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο από την Κυριακή.