Δολοφονίες, βιασμοί, βασανιστήρια: Πρώην moderator του TikTok μηνύει την εταιρεία για βλάβες στην ψυχική της υγεία

Δολοφονίες, βιασμοί, βασανιστήρια: Πρώην moderator του TikTok μηνύει την εταιρεία για βλάβες στην ψυχική της υγεία

Μία πρώην εργαζόμενη ως moderator του TikTok, έχει δει ό,τι χειρότερο έχει να προσφέρει το διαδίκτυο. Η Candie Frazier, τώρα, μήνυσε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για αμέλεια, ανέφερε το Verge, ισχυριζόμενη ότι ο κολοσσός πλέον των social media αγνόησε την ψυχική ευημερία της ίδιας και των υπολοίπων moderators οι οποίοι παρακολούθησαν χιλιάδες πράξεις ακραίας και παραστατικής βίας εν ώρα εργασίας.

Η Frazier είναι μέρος μιας εκκρεμούς ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε κατά της ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, στο Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια. Ενώ εργαζόταν για μια τρίτη εργολαβική εταιρεία, την Telus International, η Frazier και οι συνάδελφοί της έγιναν μάρτυρες αμέτρητων ωρών με προσβλητικά πλάνα, που φέρεται να περιλάμβαναν βιασμό, σκληρότητα κατά ζώων, κανιβαλισμό και δολοφονίες.
 
Το TikTok δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αγωγή και τα όσα περιλαμβάνει. Ωστόσο, η εκπρόσωπος Hilary McQuaide δήλωσε: «Η ομάδα ασφάλειάς μας συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες στο κρίσιμο έργο της παροχής βοήθειας στην προστασία της πλατφόρμας και της κοινότητας TikTok, και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε μια σειρά από υπηρεσίες ευεξίας, ώστε οι moderators να αισθάνονται ότι υποστηρίζεται ψυχικά και συναισθηματικά».

Οι καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των moderators
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που συμπεριλαμβάνονται στην αγωγή οι moderators εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες καθώς πολλές φορές αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν μεταξύ 3 και 10 βίντεο ταυτόχρονα για να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις των δεδομένων που έπρεπε να ανέβουν στην πλατφόρμα. Οι 12ωρες βάρδιες τους περιλαμβάνουν ένα διάλειμμα 1 ώρας ενώ για τις πρώτες 4 ώρες της βάρδιας οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν μόνο για 15 λεπτά.

Η Frazier είπε ότι υπέστη «σοβαρό ψυχολογικό τραύμα, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και συμπτωμάτων που σχετίζονται με άγχος και PTSD» ως αποτέλεσμα της δουλειάς της με την TikTok. Σύμφωνα με τη μήνυση, «έχει πρόβλημα με τον ύπνο και όταν κοιμάται, έχει φρικτούς εφιάλτες. Συχνά μένει ξύπνια τη νύχτα, αναπαράγοντας στο μυαλό της βίντεο που έχει δει. Ενώ υποφέρει από σοβαρές και εξουθενωτικές κρίσεις πανικού».

Η μήνυση, που κατατέθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Joseph Saveri της Καλιφόρνια, ενδέχεται να αναγκάσει το TikTok και τους συνεργάτες του να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, πιο συχνά διαλείμματα, ψυχολογική υποστήριξη και υγειονομικές διασφαλίσεις στους moderators.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα