Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη από την Αφρική - Πιο επιθετική από την Δέλτα

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη από την Αφρική - Πιο επιθετική από την Δέλτα

Συναγερμός έχει σημάνει σε παγκόσμιο επίπεδο για την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού από τη Μποτσουάνα της Αφρικής.

Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα όπως μετέδωσε το μησημεριανό ειδήσεων του Mega.

Τον κώδωνα κρούουν Βρετανοί υγειονομικοί, οι οποίοι προειδοποιούν για την επέλαση μιας νέας μετάλλαξης, την οποία χαρακτηρίζουν πιο επιθετική και από την ινδική που σημαίνει πως η παραλλαγή θα είναι ανθεκτική απέναντι στα εμβόλια.

Το νέο στέλεχος το οποίο έχει αρχίσει, ήδη, να κυκλοφορεί εκτιμάται ότι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα. Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 10 κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής, σε τρεις χώρες, όμως το ανησυχητικό είναι ότι η παραλλαγή «κουβαλά» 32 μεταλλάξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι πολύ μολυσματική και φέρει περισσότερες τροποποιήσεις στην πρωτεϊνική ακίδα από άλλα στελέχη.

Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα είναι πιο δύσκολο να αποτρέψουν τον ιό να μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα μπορεί με την ίδια ευκολία να αναγνωρίσει τον κορονοϊό. Τρομακτική χαρακτήρισε τη νέα μετάλλαξη, που φέρει στο εσωτερικό της σειρά παραλλαγών, ο δρ Τομ Πίκοκ, καθηγητής Ιολογίας του πανεπιστημίου Imperial.

Η κωδική ονομασία της μετάλλαξης είναι B.1.1.529, ενώ τρία κρούσματά της έχουν εντοπιστεί στην Μποτσουάνα, έξι στη νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO