Εξελίξεις στο θρίλερ με την Γκάμπι μετά τον εντοπισμό πτώματος – Έρευνες του FBI στο πατρικό του συντρόφου της

Εξελίξεις στο θρίλερ με την Γκάμπι μετά τον εντοπισμό πτώματος – Έρευνες του FBI στο πατρικό του συντρόφου της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ με την εξαφάνιση της Γκάμπι Πετίτο που συγκλονίζει τις ΗΠΑ, έπειτα από τον εντοπισμό ενός πτώματος σε εθνικό πάρκο στο Γουαϊόμινγκ.

Αστυνομικοί του FBI έκαναν έρευνες στο σπίτι των γονιών του αρραβωνιαστικού της Γκάμπι, Μπράιαν Λόντρι, στη Φλόριντα, ενώ τα ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες του ζευγαριού να οδηγείται εκτός της κατοικίας και να κατευθύνεται σε ένα μαύρο βανάκι.

 Το γραφείο του FBI στην Τάμπα έγραψε στο Twitter ότι εκτελεί ένα “ένταλμα έρευνας που εξέδωσε δικαστήριο”, σχετικό με την έρευνα για την Πετίτο.

Παρότι αρχικά μεταδόθηκε ότι οι γονείς του συντρόφου της Γκάμπι Πετίτο συνελήφθησαν, τελικά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο επίσημα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι εντοπίστηκε ένα πτώμα στο εθνικό πάρκο του Γουαϊόμινγκ, δηλαδή κοντά στο σημείο όπου είχαν θεαθεί τελευταία φορά η Γκάμπι και ο Μπράιαν.

Η οικογένεια του Λόντρι ανέφερε πως πίστευε ότι εκείνος είχε πάει στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα σημεία πρόσβασης κατά την έρευνα της περιοχής”, ανέφερε σήμερα το αστυνομικό τμήμα σε μια ανακοίνωση.

“Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν να αναζητούν τον Μπράιαν Λόντρι”, προστίθεται.

To FBI θεωρεί πως το πτώμα ενδέχεται να ανήκει στη γυναίκα, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί ενώ βρισκόταν σε ταξίδι με τον σύντροφό της.

 “Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της Γκάμπι” είπε ο Τσαρλς Τζόουνς, ανώτερος επόπτης του γραφείου του FBI στο Ντένβερ, στην διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

 

“Νωρίτερα σήμερα, ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα λείψανα που αντιστοιχούν στην περιγραφή της Γκάμπι Πετίτο” είπε ο Τζόουνς και πρόσθεσε: “Δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση ώστε να επιβεβαιωθεί 100% ότι βρήκαμε την Γκάμπι, αλλά η οικογένειά της έχει ενημερωθεί για το εύρημα. Τη δεδομένη στιγμή η αιτία θανάτου δεν έχει καθοριστεί” πρόσθεσε ο επόπτης.

 Από το γραφείο του ιατροδικαστή έγινε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί η νεκροψία-νεκροτομή για την Τρίτη.

Ο πατέρας της Γκάμπι, Τζόσεφ Πετίτο, λίγο μετά την ανακοίνωση του FBI, ανέβασε στο twitter φωτογραφία της κόρης του με τη λεζάντα “άγγιξε τον κόσμο”.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον σύντροφο της Γκάμπι, Μπράιαν Λόντρι, και την οικογένειά του, που αρνούνται να μιλήσουν στην αστυνομία για την εξαφάνιση της Γκάμπι, χαρακτήρισαν τις εξελίξεις “συγκλονιστικές” και τόνισαν σε ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου: “Προσευχόμαστε για την Γκάμπι και την οικογένειά της”.

Η υπόθεση εξαφάνισης της Γκάμπι έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, ενώ πριν από λίγες ημέρες εξαφανίστηκε και ο αρραβωνιαστικός της, σύμφωνα με τους γονείς του, τον οποίο η αστυνομία θεωρεί ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα», έχει επίσης εξαφανιστεί εδώ και κάποιες ημέρες, σύμφωνα με τους γονείς του.

 Η αστυνομία του Νορθ Πορτ στη Φλόριντα εξέφρασε τη θλίψη της στο twitter: “Μας συγκλόνισε να μάθουμε ότι η Γκάμπι έχει πεθάνει. Στόχος μας από την αρχή μαζί με το FBI και τους σνεργάτες μας σε εθνικό επίπεδο ήταν να τη φέρουμε σπίτι. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το FBI στην έρευνα αναζητώντας για περισσότερες απαντήσεις”.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Η Γκάμπι Πετίτο, 22 ετών, είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο μαζί με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, για ένα ταξίδι με βανάκι που υποτίθεται θα διαρκούσε τέσσερις μήνες και τους σταθμούς του οποίου το ζευγάρι μοιραζόταν συχνά στο Instagram και το YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

 Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπράιαν Λόντρι επέστρεψε μόνος με το βανάκι στο σπίτι τους στη Φλόριντα. Στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια της Γκαμπριέλ Πετίτο ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνισή της, λέγοντας πως δεν έχει νέα της από το τέλος Αυγούστου.

Έχοντας ακολουθήσει το ζευγάρι στα social media για εβδομάδες, στα μαγευτικά τοπία της αμερικανικής Δύσης, οι χρήστες του Διαδικτύου κινητοποιήθηκαν θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας και τα ΜΜΕ κατέγραφαν συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης, που, όπως φαίνεται, θα έχει τραγική κατάληξη.

 Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει προς το παρόν την εξαφάνιση του Μπράιαν, έπειτα από εκείνη της Γκαμπριέλ ή Γκάμπι, ως μια «υπόθεση πολλαπλών εξαφανίσεων».

«Όταν θα έχουμε λεπτομέρειες, θα κάνουμε ανακοινώσεις» έγραψε σε tweet ο διοικητής της αστυνομίας του Νορτ Πορτ Τοντ Γκάρισον.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, βλέπουμε το ζευγάρι, στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να χαμογελάει, να αγκαλιάζεται και να περπατά χέρι χέρι στην παραλία.

Ωστόσο, σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μόαμπ, μιας μικρής πόλης της Γιούτα των ΗΠΑ, ενίσχυσε τους όποιους προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο του συντρόφου της 22χρονης Αμερικανίδας.

 Η Γκάμπι, όπως τη φωνάζουν οι δικοί της, εμφανίζει να κλαίει, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αφότου η αστυνομία επενέβη έπειτα από καβγά που είχε προηγηθεί μεταξύ τους.

Ουαϊόμινγκ, σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου το ζευγάρι είχε θεαθεί τελευταία φορά μαζί, κατά τη διάρκεια ενός road trip στη χώρα.

Η αστυνομία στο Νορθ Πορτ, στη Φλόριντα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η έρευνα για τον Μπράιαν Λόντρι μετατοπίστηκε από το Καταφύγιο του Κάρλτον, μια τεράστια φυσική έκταση κοντά στο Νορθ Πορτ, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, την οποία χτένιζαν τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις επιβολής του νόμου. Η οικογένεια του Λόντρι είπε πως πίστευε ότι εκείνος είχε πάει στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα σημεία πρόσβασης κατά την έρευνα της περιοχής», ανέφερε σήμερα το αστυνομικό τμήμα σε μια ανακοίνωση. «Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν να αναζητούν τον Μπράιαν Λόντρι».

Η αστυνομία και το FBI γνωστοποίησε χθες πως βρήκε μία σορό «που ταιριάζει» στα χαρακτηριστικά της 22χρονης Πετίτο, η εξαφάνιση της οποίας έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ

Ο χώρος όπου βρέθηκε η σορός δεν απέχει πολύ από το σημείο όπου ένα ζευγάρι μπλόγκερ κατέγραψε το βανάκι του ζευγαριού, το οποίο έδειχνε εγκαταλελειμμένο, σε έναν δρόμο κοντά στο Σπρεντ Κρικ το βράδι της 27ης Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου η Πετίτο είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με την οικογένειά της.

Ο πατέρας της 22χρονης Τζόζεφ Πετίτο ανήρτησε μια φωτογραφία της κόρης του στο Twitter, μετά τη συνέντευξη τύπου.

Στη φωτογραφία, όπου διακρίνεται η κοπέλα να στέκεται μεταξύ δύο ζωγραφισμένων φτερών, είχε λεζάντα μια ραγισμένη καρδιά και τη φράση:

«Άγγιξε τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα