Γαλλία - κορονοϊός: Λουκέτο σε 3.000 τάξεις οχτώ μέρες μετά την έναρξη των σχολείων

Γαλλία - κορονοϊός: Λουκέτο σε 3.000 τάξεις οχτώ μέρες μετά την έναρξη των σχολείων

Οκτώ ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Γαλλία, τρεις χιλιάδες τάξεις έβαλαν «λουκέτο», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ.

 Ο ίδιος όπως αναφέρει το protothema.gr, τόνισε μάλιστα ότι η καμπύλη των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα αυξηθεί προτού σταθεροποιηθεί.

 «Αναμένουμε ότι θα καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα σταθεροποιηθεί, προτού καταγράψει πτωτική πορεία, εάν ακολουθήσει την καμπύλη που είχαμε κατά την επιστροφή μας από τις διακοπές», προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός.
Συνεχίζοντας τη συνέντευξή του, ο Jean-Michel Blanquer υπενθύμισε ότι το 67% των παιδιών 12-27 ετών έχουν λάβει δόση και το 54% είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ ο εμβολιασμός άνω των 12 ετών οργανώνεται σε κολέγια και γυμνάσια από τις 2 Σεπτεμβρίου.

«Μέχρι το τέλος του μήνα, όλοι οι μαθητές θα έχουν μια πρόταση μέσω της εγκατάστασής τους και ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα τρία τέταρτα των εμβολιασμένων πολύ γρήγορα», πιστοποιεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα