Καλά νέα από την Βρετανία: Στο 87% η ανοσία του πληθυσμού – Μειώνονται τα κρούσματα

Καλά νέα από την Βρετανία: Στο 87% η ανοσία του πληθυσμού – Μειώνονται τα κρούσματα

Τα νέα που έρχονται από τη Βρετανία που χτυπήθηκε και δοκιμάστηκε άγρια από τον κορωνοϊό, είναι καλά. Η ανοσία του πληθυσμού βρίσκεται στο 87% με την ανοσία αγέλης να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά ενώ τα κρούσματα στη χώρα παρουσιάζουν και εκείνα μείωση.

 Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου του Λονδίνου UCL, τα κρούσματα του τρίτου κύματος μειώνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες για έβδομη συνεχόμενη ημέρα. «Αν δε συμβεί κάτι πραγματικά απρόσμενο, τότε αυτή η πανδημία έχει στην ουσία τελειώσει για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θεωρώ ότι δε θα δούμε μια μεγάλη αύξηση αυτόν το χειμώνα ή σοβαρά επίπεδα θανάτων», δήλωσε στην Telegraph ο Δρ Ντέιβιντ Μάθιους, ιολόγος και ειδικός στους κορονοϊούς από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Και συνέχισε: «Υποψιάζομαι ότι δεν θα δούμε μια σημαντική έξαρση αυτό το χειμώνα, ούτε μεγάλο αριθμό θανάτων. Όσο περισσότερο κλείσουμε το χάσμα με το τελευταίο 10% που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, τόσο καλύτερα θα είμαστε. Όλοι θα κολλήσουν τελικά τον ιό και θα είναι πολύ καλύτερο να είναι εμβολιασμένοι»

Και όλα αυτά τη στιγμή που ενώ υπάρχει πλέον καμπύλη στα κρούσματα λίγο καιρό πριν όλα έδειχναν ότι αυτά θα φτάσουν τα 100.000 τη μέρα και ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να λάβει νέα επιπρόσθετα μέτρα το Φθινόπωρο.
Πάντως, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, τα ποσοστά μόλυνσης μειώνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα στην Αγγλία – και ιδίως μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών.

 Οι επιστήμονες έχουν μείνει έκπληκτοι με την πτώση των κρουσμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις τους, αλλά πιστεύουν ότι για αυτό μπορεί να ευθύνονται τα κλειστά σχολεία και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν διαγνωστικά τεστ πριν φύγουν για τις διακοπές τους.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα